breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Ήταν κακή, έχασε δίκαια

ΒΕΡΟΙΑ: Ήταν κακή, έχασε δίκαια

Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αυτή τη φορά στην έδρα της, το Δημοτικό Στάδιο, με αντίπαλο την Καβάλα, γεγονός που την απομάκρυνε από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Βέβαια η διαφορά του ενός βαθμού, που την χωρίζει από τον δεύτερο Ιωνικό, τον οποίο σημειωτέο αντιμετωπίζει στην έδρα της μπορεί να υπερκαλυφθεί μέσα σε μια αγωνιστική, αρκεί η ίδια να βελτιώσει την εικόνα της γρήγορα και πριν είναι αργά, αφού δεν απειλείται πλέον μόνο από τον Ιωνικό, που ήδη την έχει προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και από την προχθεσινή της αντίπαλο, την Καβάλα που άφησε θετικές εντυπώσεις στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, όπως και από την Νίκη Βόλου, που πλέον την πλησίασε σε απόσταση βολής.

Αν δεν θέλει να πάει χαμένη η φετινή χρονιά η ΒΕΡΟΙΑ θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, από το παιχίδι της Κυριακής με τον Ασπρόπυργο που μόνο εύκολο δεν θα το έλεγες.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Κώστας Γεωργιάδης που είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες αυτή του φυσικού αρχηγού και ηγέτη της ομάδας του Αλέξη Βεργώνη που ήταν τιμωρημένος και του τραυματία Πεταυράκη υποχρεώθηκε σε αλχημείες προκειμένου να τις καλύψει κυρίως του αριστερού οπισθοφύλακα, καθώς δεν είχε διαθέσιμο ούτε τον Λεφίδη που σύμφωνα με τον προπονητή του δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό του.

Έτσι την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας πήρε ο δεξιοπόδαρος Μπλέτσας.

Βέβαια θα ήταν νομίζουμε υπερβολή αν υποστηρίζαμε, ότι η μέτρια μέχρι κακή απόδοση της ΒΕΡΟΙΑΣ στο προχθεσινό παιχνίδι οφείλονταν στην απουσία του Πεταυράκη και την χρησιμοποίηση στην θέση του αριστερού οπισθοφύλακα του δεξιοπόδαρου Μπλέτσα. Απλά επισημάναμε το γεγονός για να δείξουμε ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο πολλές φορές και οι αστάθμητοι παράγοντες.

Στο παιχνίδι μπορεί η ΒΕΡΟΙΑ να ξεκίνησε καλύτερα από την αντίπαλό της, όπως η Καβάλα όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει, αλλά και στο τέλος να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την επικράτησή της. Ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια.

Κάτι που πρέπει επίσης να τονιστεί είναι η παρουσία του Σκαθαρούδη. Ενός ποδοσφαιριστή που μέχρι πρόσφατα φορούσε την φανέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ και όταν αποχώρησε, πριν λίγες ημέρες, σίγουρα λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα τον βρούμε στον δρόμο μας και θα είναι από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, όπως το προχθεσινό με την Καβάλα. Και όμως ο Σκαθαρούδης στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καβάλα, στα 70' λεπτά που αγωνίστηκε ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του Βοσνιάδη.

Όσον αφορά την ΒΕΡΟΙΑ επαναλαμβάνουμε ότι πραγματοποίησε πολύ μέτρια εμφάνιση και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα με εξαίρεση ίσως τα πρώτα 10 λεπτά. Και αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει κάποιον από τους δεκατρείς παίκτες που χρησιμοποίησε ο προπονητής (δεν υπολογίζουμε τον Μελικιώτη που αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά) να έχει ξεπεράσει την μετριότητα.

Από την άλλη η Καβάλα καλά οργανωμένη αμυντικά, δίχως να παίξει αντιποδόσφαιρο, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο επικίνδυνη στις επισκέψεις της στην αντίπαλη περιοχή, από την ΒΕΡΟΙΑ και νίκησε δίκαια.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

15' Ο Πασάς μέσα από την περιοχή κάνει το πλασέ, που όμως είναι αδύναμο με τον τερματοφύλακα της Καβάλας Δήμιζα να μπλοκάρει εύκολα.

38' Ο Παπαδόπουλος βγαίνει απέναντι από τον Βοσνιάδη κάνει το πλασέ που αποκρούεται όμως από τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑ.

41' Ωραία ενέργεια και σουτ του Σκαθαρούδη αποκρούει δύσκολα ο Βοσνιάδης.

69' Ο Παπαδόπουλος εκτελεί κόρνερ από αριστερά, με τον Γαβριηλίδη στο πρώτο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ, ανοίγοντας έτσι το σκορ.

68' Ο Παπαδόπουλος κλέβει την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του τέρματος του Βοσνιάδη από τον Στάμου βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ όμως το πλασέ του δεν βρίσκει εστία.

73' Σουτ του Μουχάλη από καλή θέση δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Καβάλας που μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

82' Η μεγάλη ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Παράλληλη σέντρα από αριστερά του Σιμόνι ο Κανούλας από το ύψος της μικρής περιοχής δεν πιάνει «γεμάτα» την μπάλα με το κεφάλι και η μπάλα καταλήγει άουτ.

90'+2 Ο Μαρκόπουλος βγαίνει απέναντι από τον Βοσνιάδη με τον Ταϊρη να τον τραβάει και να τον ρίχνει στο χόρτο και τον διαιτητή κ. Κουκούλα να δείχνει το σημείο του πέναλτι και συγχρόνως να αποβάλλει τον παίκτη της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Το πέναλτι εκτελεί ο Ορφανίδης διαμορφώνοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής του αγώνα κ. Κουκούλας είχε κάποιες λάθος αποφάσεις που όμως δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Σωστές υποδείξεις είχαν οι δύο βοηθοί του Ψύλλος (Λέσβου) και Αρμακόλας (Ψύλλος Λέσβου) και Αρμακόλας (Κυκλάδων).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης (85' Μελικιώτης), Στάμου, Μαραγκός, Μπλέτσας, Πολύζος (64' Καραγιάννης), Ταϊρης, Ζούρκος, Πέντα, (54' Κανούλας), Πασάς, Σιμόνι.

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεργιανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Θωμαϊδης, Στίκας, Μαϊδανός,  (77' Αρναούτογλου), Παπαδόπουλος Β., (87' Κουτσούμπας), Σκαθαρούδης (69' Ορφανίδης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Καβάλα 0-2

Αιγάλεω – Ασπρόπυργος        0-2

Νίκη Β. - Ιάλυσος   2-0

Ιωνικός – Καλαμάτα       1-0

Τρίκαλα – Τρίγλια  2-0

Διαγόρας – Ιεράπετρα    0-0

Θεσπρωτός – Ολυμπιακός      4-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερμ.        Βαθ.

  1. Τρίκαλα  23-11       35
  2. Ιωνικός    17-9 30
  3. ΒΕΡΟΙΑ          18-10       29
  4. Καβάλα   19-10       28
  5. Νίκη Β.   20-14       28
  6. Διαγόρας 20-10       26
  7. Ολυμπιακός Β.        22-22       24
  8. Ιεράπετρα       13-14       24
  9. Ασπρόπυργος  17-24       19
  10. Αιγάλεω  10-17       17
  11. Ιάλυσος   6-15 16
  12. Θεσπρωτός     19-25       15
  13. Τρίγλια    13-26       14
  14. Καλαμάτα       13-23       12

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής