breaking news Νέο

Ν.Καρανικόλας : «Προωθούμε την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων, με κίνητρα στους εν δυνάμει ιδιοκτήτες τους. Χρειάζεται εθνική πολιτική διαχείρισής τους»

Ν.Καρανικόλας : «Προωθούμε την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων, με κίνητρα στους εν δυνάμει ιδιοκτήτες τους. Χρειάζεται εθνική πολιτική διαχείρισής τους»

Προσκεκλημένος, μέσω Skype, στην εκπομπή  «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΤ3, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος στον εισαγγελέα για τη δολοφονική θανάτωση κουταβιών από αγνώστους με φόλες!  

«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε ως κοινωνία τέτοιες συμπεριφορές, είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανικόλας. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε ως δυναμικό τον πληθυσμό των αδέσποτων, αφού τα...βράδια έχουμε πολλές μετακινήσεις τους από άλλους δήμους, με μαρτυρίες κατοίκων κοινοτήτων για αυτές τις έκνομες πράξεις. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη υποδομή που υπήρχε, αναφορικά με το ζήτημα οργανωμένου καταφυγίου αδέσποτων στο δήμο Νάουσας, ενώ αναφέρθηκε στην επιτροπή που διαχειρίζεται το ακανθώδες ζήτημα, στην οποία μετέχουν και μέλη των τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων.

Η είδηση ήρθε από την πρόθεση του δήμου Νάουσας να δώσει κίνητρα υιοθεσίας για τα αδέσποτα της περιοχής, τα οποία θα αναρτηθούν στο νέο, χρηστικό, site του δήμου και θα περιλαμβάνουν είτε δωρεάν τροφές, είτε έκπτωση δημοτικών τελών.

Κλείνοντας τη σημαντική του παρέμβαση, επεσήμανε την αναγκαιότητα εθνικής πολιτικής στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. «Τέτοια εθνική πολιτική εφαρμόζει η Δανία, που πριμοδοτεί την υιοθέτηση αδέσποτων ζώων και αποθαρρύνει την απόκτηση καθαρόαιμων», κατέληξε ο κ. Καρανικόλας, τονίζοντας ότι ο δήμος Νάουσας έχει καταθέσει ήδη φάκελο για τη δημιουργία κυνοκομείου, που θα πληροί τις απαραίτητες υποδομές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής