breaking news Νέο

Όχι μία παραίτηση Προέδρου της Δημοκρατίας πριν τη λήξη της θητείας του, αλλά τρεις!

  • Όχι μία παραίτηση Προέδρου της Δημοκρατίας πριν τη λήξη της θητείας του, αλλά τρεις!
  • Όχι μία παραίτηση Προέδρου της Δημοκρατίας πριν τη λήξη της θητείας του, αλλά τρεις!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Απόστολος Ιωσηφίδης έκρινε φρόνιμο να παρέμβει τηλεφωνικά στην εφημερίδα μας, προς γνώση και αποκατάσταση. Αφορμή, τούτη τη φορά, στάθηκε σχόλιο στο φύλλο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» του περασμένου Σαββατοκύριακου (25-26 Ιανουαρίου 2020), στο οποίο γινόταν αναφορά πως ο μόνος πρόεδρος που παραιτήθηκε πριν τη λήξη της θητείας του ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησής του να μην προτείνει τον Καραμανλή το 1985 για νέα θητεία (σ.σ. τον διαδέχθηκε ο Χρήστος Σαρτζετάκης με 180 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ).

Όπως όμως επεσήμανε ο Απόστολος Ιωσηφίδης, δεν υπήρξε μόνο μία παραίτηση προέδρου πριν τη λήξη της θητείας του, αλλά τρεις!

• Η πρώτη παραίτηση προέδρου πριν τη λήξη της θητείας του αφορούσε τον Κωνσταντίνο Τσάτσο. Η θητεία του οποίου παρ΄ ότι έληγε στις 20 Ιουνίου 1980, ο ίδιος έκρινε φρόνιμο να παραιτηθεί στις 15 Μαϊου 1980, γιατί είχε εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

• Η δεύτερη παραίτηση προέδρου είχε να κάνει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος και παραιτήθηκε στις 10 Μαρτίου 1985, αν και η θητεία του έληγε στις 15 Μαϊου 1985, λόγω εκλογής του Χρήστου Σαρτζετάκη.

• Η δε τρίτη παραίτηση προέδρου αναφέρεται στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη δεύτερη θητεία του ιδίου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Μια παραίτηση που ήρθε στις 10 Μαρτίου 1995, αν και θητεία του έληγε στις 5 Μαϊου 1995, από το γεγονός ότι εξελέγη νέος πρόεδρος ο Πατρινός στην καταγωγή Κωστής Στεφανόπουλος.


Τσάτσος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής