breaking news Νέο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ : "Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!"

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ :

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, συνεχίζει «επάξια» και την τακτική της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας και κοροϊδίας που συνοδεύει κάθε νέο πλήγμα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημερώσεις, η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση της σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

Διατηρούνται για όλους τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας). Καμιά εξαίρεση δεν υπάρχει για καμιά κατηγορία εργαζομένων. Διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια και μάλιστα στο όνομα της «ισότητας»(ν.4387/16). Για όλους εμάς που εργαζόμαστε εποχικά και πραγματοποιούμε λίγα μεροκάματα το χρόνο,  ακόμα και η πενιχρή σύνταξη που θα δίνεται,  θα γίνει άπιαστο όνειρο.

Να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση

Προετοιμαζόμαστε για απεργία

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής μετά την εργασίας μας. Περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου! Περιλαμβάνει τις τακτικές εξετάσεις, τα εμβόλια των παιδιών μας, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες!

Δεν θα κάνουμε πίσω! Όλοι στον αγώνα!

Καλούμε τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς (γάλα, κρέας, τρόφιμα, ποτά) να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν ενιαία επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβέρνηση και εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συμφωνήσει με τα επαγγελματικά ταμεία, αποτελεί σύμμαχο της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιτικών – μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για όλους. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση της. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής