breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά, για μία ακόμη χρονιά, στην 28η διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων AGROTICA 2020 (30 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2020) στη Θεσσαλονίκη, στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα αγροτικά και αγροδιατροφικά προγράμματά της. Η συμμετοχή της θα ενισχύσει την επιχειρηματική εικόνα και επικοινωνία των εκθετών, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και το «άνοιγμα» νέων αγορών, θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό κανάλι δικτύωσης των επαγγελματιών του κλάδου των αγροτικών μηχανημάτων και του εξοπλισμού.

«Η AGROTICA αποτελεί το σημείο αναφοράς του αγροτικού κόσμου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο αγροτικός τομέας είναι ο κυρίαρχος αναπτυξιακός πυλώνας που, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην τοπική μας οικονομία. Κεντρικός και αμετάβλητος στόχος της πολιτικής της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια είναι η διαρκής ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αφορούν τόσο στους αγρότες και τους παραγωγούς όσο και στον κλάδο της μεταποίησης των αγροτικών μας προϊόντων. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να διευκολύνουμε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας από την παραγωγή, την μεταποίηση μέχρι και την πώληση του τελικού προϊόντος, εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα κονδύλια με ταχύτητα, μειώνοντας την γραφειοκρατία, εκπαιδεύοντας όλους τους ενδιαφερόμενους του κλάδου, έτσι ώστε να αναδείξουμε όλο και περισσότερο την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης εντός και εκτός Ελλάδας, μεγιστοποιώντας την προστιθέμενη αξία τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος.

Κατά τη διάρκεια της 28ης AGROTICA θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τα νέα υπομέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και, κυρίως, τα νέα δεδομένα αναφορικά με τη στήριξη για την εγκατάσταση νέων γεωργών, τη στήριξη σε επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις επενδύσεις στη μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων. Επίσης, θα γίνονται ενημερώσεις για όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του πρωτογενούς κλάδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στεγάζεται σε εκθεσιακό χώρο 40 τ.μ. στο Περίπτερο 2, Stand 29.

Η AGROTICA είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. H προηγούμενη διοργάνωση κατά την τετραήμερη λειτουργία της υποδέχτηκε 143.754 επισκέπτες από την εσωτερική αγορά και 40 χώρες, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 100% στους ξένους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ φιλοξένησε 1.950 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) σε εκθεσιακούς χώρους 60.000 τμ. Οι επισκέπτες είναι στο σύνολό τους εμπορικοί και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους Hosted Buyers και στις Β2Β συναντήσεις.

H 28η AGROTICA αναμένεται να αποτελέσει επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία να συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.

Το ωράριο της 28ης AGROTICA είναι:

•              Πέμπτη (30/1), Παρασκευή (31/2) και Κυριακή (2/2) 10:00-19:00

•              Σάββατο (1/2) 10:00-20:00


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής