breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Ε.Κ. Νάουσας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας

Ανακοίνωση του Ε.Κ. Νάουσας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας

Ο εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία είναι δεν είναι «ωφελούμενοι» είναι εργαζόμενοι! Η δουλειά τους καλύπτει κενά στο Δήμο, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να καλυφτούν.  Ως «ωφελούμενοι» στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα,  χωρίς ένταξη σε ΣΣΕ, χωρίς χορήγηση επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, χωρίς αναγνώριση του πτυχίου μας κ.α., ενώ από την άλλη κρύβεται η υποστελέχωση και τα κενά στο Δήμο.

Σύντομα θα είναι και πάλι άνεργοι και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα να πάρουνε μέρος σε επόμενο πρόγραμμα. Αυτή είναι η περίφημη «κινητικότητα» στην εργασία: συνεχής εναλλαγή εργασιακών χώρων και ειδικοτήτων, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιοδικό μεροκάματο μέχρι τα βαθιά γεράματα

Ποιος τελικά «ωφελείται» από την «κοινωφελή εργασία»;  Από την φθηνή εργασία των κοινωφελιτών σημαντικά κονδύλια εξοικονομούνται για να μοιραστούν αλλού (π.χ. σε εργολάβους). Ενώ η σκόπιμη υποστελέχωση ανοίγει τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση τομέων χρυσοφόρων (πχ σκουπίδια).

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους κερδίσανε μία σειρά από δικαιώματα με τελευταίο την αύξηση του μισθού τους. Ο αγώνας συνεχίζεται, γιατί με 540 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει καμία οικογένεια. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Η οριστική λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα, όπως και με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας, είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση.
  • Κανένας εργαζόμενος στους δήμους κάτω από 751 ευρώ. Καταβολή επιδομάτων - οικογενειακού, τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες.
  • Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ - ιατρικές εξετάσεις).
  • Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία (άμεση ένταξη στο ταμείο ανεργίας με τη λήξη του προγράμματος) και ο χρόνος να υπολογίζεται συντάξιμος.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Να μην κοπεί ρεύμα – νερό σε σπίτι ανέργου - Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής