breaking news Νέο

Απλοποιούνται και ενοποιούνται οι αδειοδοτήσεις για επενδύσεις

Απλοποιούνται και ενοποιούνται οι αδειοδοτήσεις για επενδύσεις

Την ενιαία δομή στη δανειοδότηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία πιο φιλικού περιβάλλοντος για επενδυτές. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα μεταρρύθμιση, κεντρικός άξονας της οποίας όμως είναι το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ψηφιστεί το 2016. Το νέο πλαίσιο στηρίζεται σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα:

- Στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει ενιαία δομή δανειοδότησης για μεταποιητικές επιχειρήσεις, κέντρα αποθήκευσης και διανομής, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικά καταλύματα, ορυχεία - μεταλλεία, ενώ από τον ερχόμενο Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  και για τη χρήση ενιαίων πιστοποιητικών σε δραστηριότητες, για την ασφάλεια τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος.

- Στον εξορθολογισμό του ελέγχου, επιτρέποντας σε κάποιες οικονομικές δραστηριότητες να μπορούν να πραγματοποιούν την έναρξη ηλεκτρονικά και στη συνέχεια να ελέγχονται για τα πιστοποιητικά που διαθέτουν οι επιχειρηματίες.

- Τέλος στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών, καθώς ήδη η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την καταγραφή και τον έλεγχο όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα από τον Ιανουάριο του 2021 υποχρεωτικά οι δικηγόροι και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα πρέπει να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα δικόγραφα και όλα τα σχετικά έγγραφα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια. Ηλεκτρονικά θα γίνονται και όλες οι επιδόσεις των αποφάσεων. Η ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση μειώνει την ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ επιτρέπει ταχύτερη οργάνωση και μειώνει το κόστος για όλες τις πλευρές.

Το θέμα της απλοποίηση των διαδικασιών δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο πρόσφατης ειδικής ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε για τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, με την παρουσία εκπροσώπων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής