breaking news Νέο

Βιώσιμη κινητικότητα ως παράγοντας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, συνάντηση εργασίας στην Π.Ε.Δ.Κ.Μ.

Βιώσιμη κινητικότητα ως παράγοντας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, συνάντηση εργασίας στην Π.Ε.Δ.Κ.Μ.

Συνάντηση εργασίας αφιερωμένη στη «Βιώσιμη Κινητικότητα ως Παράγοντα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», με τη συμμετοχή των καθ’ ύλην αρμοδίων στελεχών (Τοπικών Συντονιστών Βιώσιμης Κινητικότητας) των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/10/17, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Η συνάντηση, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η ΠΕΔΚΜ και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), είχε βιωματικό – ομαδοσυνεργατικό χαρακτήρα.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, κατά την οποία το στέλεχος της ΠΕΔΚΜ Α. Ιωσηφίδης μετέφερε προς όλους τους συμμετέχοντες το χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ κου Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, παρουσιάστηκαν οι άξονες διεξαγωγής της συνάντησης από την κα Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Έρευνας Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης της ΕΕΤΑΑ, την κα Καλλιόπη Παπαδάκη, της Διεύθυνσης Μελετών & Έργων Αστικών Αναπλάσεων του ΥΠΕΝ, Εθνική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας και την κα Μαρίλη Γρίβα, Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας της Διεύθυνσης Αρχιτεεκτονικών & Οικοδομικών Κανονισμών & Αδειοδοτήσεων ( ΔΑΟΚΑ) του ΥΠΕΝ.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Δήμων παρουσίασαν, τόσο ατομικά, όσο και (ιδίως) ομαδικά (αναλύοντας κοινές εμπειρίες στο χειρισμό ομοειδών περιπτώσεων: Σχέδια  Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (ΣΒΑΚ), Αναπλάσεις, Ηλεκτροκίνηση, Αγροτικοί  Δήμοι)

τις ενέργειες, τις προτεραιότητες, προβλήματα και τις προτάσεις των Δήμων τους σε σχέση με την εφαρμογή της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Παρουσιάστηκαν επίσης, Καλές Πρακτικές Βιώσιμης Κινητικότητας: του Δήμου Δράμας, από την κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από τον κο Θεόδωρο Κοσμάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολογίας Οχημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες της Συνάντησης ολοκληρώθηκαν με τη διατύπωση των συμπερασμάτων της από τις κ.κ. Κ. Παπαδάκη και Γ. Γκόνου και με την επίδειξη πρωτότυπων ηλεκτροκίνητων ιδιοκατασκευών, που αποτελούν δημιουργήματα των φοιτητών του Τμήματος Μηχανολογίας οχημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής