breaking news Νέο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Σε μια εποχή που αρχές και αξίες δοκιμάζονται καθημερινά στην κοινωνία και τίθεται η ανάγκη να αποτελέσουν ένα συνεκτικό κομμάτι, πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί ένα καλύτερο αύριο, η ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας Κληροδοτήματος Αναστασίου Κάππου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, στη Λέσχη του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, στέλνει το δικό της μήνυμα. Το μήνυμα ότι οι κόποι και οι προσπάθειες μελών της τοπικής κοινωνίας δεν πάνε χαμένοι, αλλά επιβραβεύονται! Και δη αριστούχων μαθητών, αποφοίτων Λυκείων της Βέροιας!

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, κ. Φώτης Καραβασίλης, αφού πρώτα καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρόντες στην εκδήλωση, έκανε αναφορά στα ονόματα των αποβιωσάντων δικηγόρων, για τους οποίους και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Ο ίδιος έκανε γνωστό ακόμα πως «θα κάνουμε μια συζήτηση με το Μητροπολίτη, το Δήμαρχο και την επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας Κληροδοτήματος Αναστασίου Κάππου, για το πως θα αναβαθμίσουμε την εκδήλωση αυτή για του χρόνου».

 

Απονομή χρηματικού επάθλου

Κατόπιν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κώστας Βοργιαζίδης, απένειμε χρηματικό έπαθλο (1 λίρα) στη Σεβαστή Σαρρή, η οποία αποφοίτησε με 20 από το Γ' Λύκειο Βέροιας τη σχολική περίοδο 2018-2019 και αναδείχθηκε ύστερα από κλήρωση, που έγινε το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, στο γραφείο του Δημάρχου. Στην κλήρωση συμμετείχαν και άλλες τρεις απόφοιτες Λυκείων της Βέροιας, που επίσης αρίστευσαν με βαθμό 20. Πρόκειται για τη Λεμονιά Γατοπούλου από το Α' Λύκειο Βέροιας, τη Ζωή Κυριάκου από το Β΄ Λύκειο Βέροιας και τη Μαρίνα Μίχου από το Δ' Λύκειο Βέροιας, οι οποίες με τη σειρά τους παρέλαβαν έπαινο.

 

Μ. Ορταντζόγλου : «Το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι συνυφασμένο με μια άνετη οικονομικά ζωή»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία της δικηγόρου Μιρέλας Ορταντζόγλου, με θέμα «Το επάγγελμα του Δικηγόρου στη σύγχρονη εποχή».

«Για μια μερίδα του πληθυσμού, το πτυχίο της Νομικής αποτελούσε το όχημα κοινωνικής ανέλιξης, ένα πτυχίο - διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή, ενώ για άλλους το μέσο διατήρησης μιας καλής κοινωνικά θέσης. Κι όλα αυτά όχι άδικα, καθώς οι απολαβές των προηγούμενων ετών υπήρξαν ιδιαίτερα παχυλές. Αυτό άλλαξε άρδην, με τα δημαγωγικά πυροτεχνήματα των προηγούμενων δεκαετιών να αποτελούν παρελθόν.

Το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι πλέον συνυφασμένο με μία άνετη οικονομικά ζωή. Η βαθιά οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, επηρέασε άμεσα το δικηγορικό κλάδο, όπως άλλωστε και τους υπόλοιπους. Καθημερινά, λοιπόν, βλέπουμε τις απολαβές μας να μειώνονται δραματικά. Υποθέσεις, από τις οποίες μπορεί κάποιος να λάβει μία ικανοποιητική αμοιβή, δεν υπάρχουν πια. Οι ελάχιστες αμοιβές, αν και προβλέπονται ρητά από τον Κώδικα Δικηγόρων, εντούτοις δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Για παράδειγμα, η χρονοχρέωση, ύψους 80 ευρώ ανά ώρα, αν και ορίζεται ρητά στο άρθρο 59 του κώδικα, δεν εφαρμόζεται. Σε ένα περιβάλλον ύφεσης, όπου οι οικονομικές δραστηριότητες φθίνουν, το εύρος των παρεχόμενων νομικών μας υπηρεσιών αμβλύνεται κι αυτό. Κάποιες υπηρεσίες, που παραδοσιακά παρέχονταν από δικηγόρους, πλέον δεν παρέχονται από εμάς. Πρόκειται, λοιπόν, για αφαίρεση δικηγορικής ύλης. Στη μείωση των αμοιβών μας συμβάλλει και το ύψος των παραβόλων, που αποτελούν ανελαστικά έξοδα, το οποίο ύψος είναι ιδιαίτερα υψηλό», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μία μικρή δεξίωση, στην οποία το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Αλέκος Τσαχουρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Διονύσης Κούγκας, ο Συνταγματάρχης κ. Γιώργος Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του Στρατού, οι πρώην πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ.κ. Στέφανος Κυριαζόπουλος και Δημήτρης Ζυγουλιάνος, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βέροιας κ. Τελάλογλου, δικηγόροι και συγγενικά πρόσωπα των αριστούχων αποφοίτων μαθητριών Λυκείων της πόλης.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής