breaking news Νέο

Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια

  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια
  • Δεν είναι γραφτό να γίνει σύσκεψη με το Βορίδη στη Βέροια

Οι όποιες προσδοκίες είχαν καλλιεργηθεί στους αγρότες και στους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ότι η έλευση του ΥΠΑΑΤ, κ. Μάκη Βορίδη, στη Βέροια, το Σάββατο και με τη συμμετοχή του στη διευρυμένη σύσκεψη για το ροδάκινο στο Επιμελητήριο Ημαθίας, στις 6 το απόγευμα, για θετική εξέλιξη σε κάποια από τα πολλά  ζητήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον αγροτικό κλάδο, πήγαν χαμένες.

Κι αυτό γιατί η... περιβόητη σύσκεψη δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι παρόντες στην αίθουσα, αλλά και ενίοτε ο ίδιος ο υπουργός. Αιτία, αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που αριθμούσαν τους 25 με 30 και βρισκόταν έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου Ημαθίας και δείχνοντας απειλητικές διαθέσεις, πλην όμως δίχως να μπορούν να προσεγγίσουν το κτίριο, τιθέμενοι υπό περιορισμό από επαρκή αστυνομική δύναμη, της οποίας προϊστατο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Διονύσης Κούγκας, αποδοκίμασαν με υβριστικά συνθήματα τον ΥΠΑΑΤ, τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην αίθουσα που βρισκόταν σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Δημάρχου Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ηλία Τσιφλίδη, των τοπικών βουλευτών κ. κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Τάσου Μπαρτζώκα και των επισημάνσεων του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, παρουσία και των Χρήστου Γιαννακάκη και Γιάννη Βράνα, επικράτησε μία αναστάτωση, που είχε να κάνει αρχικά με μορφή ψιθύρων και που στη συνέχεια πήρε μία μορφή έντονης κινητικότητας από τους άνδρες ασφαλείας του υπουργού, που τον ενημέρωναν για τις κινήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. «Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας», είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος προς τους οικοδεσπότες και το ακροατήριο. Μολονότι οι παριστάμενοι στη σύσκεψη καθησύχασαν τον ΥΠΑΑΤ πως δεν συντρέχει λόγος ασφαλείας, διαβεβαιώνοντάς τον χαρακτηριστικά πως «θα σας βγάλουμε, υπουργέ, εμείς οι αγρότες έξω», εκείνος κάθε άλλο παρά ήρεμος και ανακουφισμένος έδειχνε. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη, όταν ο επικεφαλής της ασφάλειάς του τον ενημέρωνε μπροστά στα βλέμματα όλων ότι δεν ήταν πλέον δυνατή η παραμονή του στο κτίριο, ζητώντας να αποχωρήσουν. Διαφορετικά θα υπάρξει σύγκρουση του είπε, ρωτώντας τον συνάμα το εάν θέλει να δώσει τέτοια εντολή!

«Υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και πρέπει να φύγουμε. Δεν θα κάτσουμε να παίξουμε και ξύλο τώρα με τους Παοκτσήδες, ρε παιδάκι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης εμφανώς ταραγμένος.

Δίχως χρονοτριβή μετά από αυτή την κατάσταση ο κ. Βορίδης αποχώρησε από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενώ οι νεαροί κατά βάση οπαδοί του ΠΑΟΚ παρέμειναν για λίγο και σε μια μικρή απόσταση από το κτίριο πάντα υπό αστυνομικό κλοιό, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το... έργο τους.

 

Άκυρο από ΥΠΑΑΤ για συμμετοχή του σε πανηγυρική εκδήλωση της ΝΕ της ΝΔ στην Καβάλα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόβος, τον οποίο ένιωσε ο κ. Βορίδης, ήταν τόσο εκδήλωση, ώστε την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του, επρόκειτο να συμμετάσχει σε πανηγυρική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στην Καβάλα, την ακύρωσε και επέστρεψε άρον άρον στην Αθήνα, μπροστά στον κίνδυνο επανάληψης ανάλογων και ίσως ακόμα χειρότερων επεισοδίων. Εξάλλου να θυμίσουμε ότι κατά την παραμονή του κ. Βορίδη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε, τον προστάτευσαν δυο κλούβες!

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής