breaking news Νέο

BΕΡΟΙΑ: Πληρώνει παλιές αμαρτίες

BΕΡΟΙΑ: Πληρώνει παλιές αμαρτίες

Με προχθεσινή απόφασή του (της περασμένης Τρίτης 4 Ιανουαρίου) το Διαιτητικό Δικαστήριο καλεί την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να ξοφλήσει κατά ποσοστό 50% ένα χρέος που δημιούργησε η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος της προηγούμενης ΠΑΕ που όπως είναι γνωστό εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια.

Είναι ένα χρέος 10.000 ευρώ, συν 300 ευρώ ως δικαστικά έξοδα, που διεκδικεί ο Κριστιάν Μίλιεβιτς που είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της ΒΕΡΟΙΑΣ παλαιότερα και που προφανώς δε του καταβλήθηκε όπως θα έπρεπε.

Ο ποδοσφαιριστής κατέφυγε στα αθλητικά αρμόδια όργανα και προχθές Τρίτη η υπόθεση τελεσιδίκησε υπέρ του με το Διοικητικό Δικαστήριο να ζητάει από την Νέα ΠΑΕ να του εξοφληθεί κατά 50% το ποσό μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες, διαφορετικά θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

Και φυσικά δεν ολοκληρώνονται οι συνέπειες με την αφαίρεση των τριών βαθμών, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς θα υπάρξει και συνέχεια έως ότου εξοφληθεί κατά 50% το χρέος της προηγούμενης ΠΑΕ.

Και όλα αυτά παρότι η ΒΕΡΟΙΑ εκτός από το όνομα, έχει αλλάξει τα χρώματα, όπως και το σήμα που τη συνόδευε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ πλέον είναι ορατός, αφού δεν είναι μόνο τα 10.000 που διεκδικεί ο Μίλιεβιτς, αλλά και τα χρέη που δεν είναι λίγα που άφησε πίσω του ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι άνθρωποι που τοποθέτησε όταν αποφάσισε να εμπλακεί και επίσημα με τον Άρη.

Εδώ να αναφέρουμε ότι και ο Αρης του Θόδωρου Καρυπίδη αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και μάλιστα πρόσφατα η FIFA του απαγόρευσε να κάνει μεταγραφές για χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ (800.000 το κεφάλαιο, συν 200.000 οι τόκοι) που άφησε η προηγούμενη ΠΑΕ, με τον Καρυπίδη να δηλώνει ανερυθρίαστα:

«Αυτά είναι χρέη που τα δημιούργησε η προηγούμενη ΠΑΕ και αυτοί που τα δημιούργησαν θα πρέπει να πληρώσουν! Και κανείς δεν τον ρώτησε τα χρέη που άφησες εσύ πίσω σου και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο στη Βέροια ποιός θα τα πληρώσει;

Βέβαια θα πρέπει να διεκρινίσουμε ότι η περίπτωση της Νέας ΒΕΡΟΙΑΣ δεν είναι όμοια με αυτήν του Άρη. Την νέα ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ το μόνο πράγμα που την συνδέει με την παλιά είναι η έδρα. Το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Έχει αλλάξει όνομα, ονομάζεται «Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΒΕΡΟΙΑ 2019», άλλαξε χρώματα, άλλα και σήμα και επιπλέον προέρχεται από ένα ερασιτεχνικό σωματείο που δεν έχει σχέση με τον ΓΑΣ και την Ημαθία.

Αντίθετα η ΠΑΕ Άρης είναι παιδί του ερασιτέχνη Άρη και εκτός από την έδρα, κράτησε τα ίδια ακριβώς χρώματα και το ίδιο σήμα. Το μόνο που χωρίζει την παλιά ΠΑΕ από την νέα στον Άρη είναι ένας αριθμός. Το Α.Φ.Μ.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις και δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, παρότι η FIFA τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυστηροποιήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μια ΠΑΕ που λόγω χρεών υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μπορεί να αναγεννηθεί παίρνοντας ένα νέο αριθμό Α.Φ.Μ.

Στην Βέροια όμως επαναλαμβάνουμε είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αφού ακόμη και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την προηγούμενη ΠΑΕ. Το μόνο που τους συνδέει, είναι η πόλη και φυσικά οι φίλαθλοι.

 

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρει:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Επιβάλλει στη δεύτερη των καθ' ων, ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία «Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βέροιας 2019» και με διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ. Βέροια ΠΑΕ 2019», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, Χριστάν Σαχπεκίδη Μίλιεβιτς του Νεμπόσα, σε ποσοστό 50% του ποσού των 10.000 ευρώ πλέον των νομίμων τόκων κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 613/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α' Ε.Ε.Ο.Δ. /Ε.Π.Ο., καθώς και ποσού 300,00 Ευρώ ως δικαστικά έξοδα ήτοι το 50% του συνολικού ποσού των 10.300 ευρώ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμιάς (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής