breaking news Νέο

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Μία ημέρα έμεινε πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου «Future of Retail»,  το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες του την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Grand Hyatt Athens. Τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία προσδοκά στην εδραίωσή του ως ενός μόνιμου θεσμού παρακολούθησης των ραγδαίων αλλαγών στο εμπόριο που συντελούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Το 1ο «Future of Retail» με κεντρικό θέμα το μέλλον και την εξέλιξη του λιανικού εμπορίου, διοργανώνεται για πρώτη φορά από την ΕΣΕΕ στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Grand Hyatt Athens, αναμένοντας περισσότερους από 50 ομιλητές και 500 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λάβει χώρα και η ανακοίνωση των ευρημάτων της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2019. 

Το Συνέδριο στοχεύει να αποτελέσει το κορυφαίο forum διαλόγου για την παρακολούθηση και ερμηνεία των σημερινών δεδομένων για το εμπόριο, την ανάλυση των διεθνών τάσεων και τελικά τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του εμπορίου, απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα για την ίδια την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

Βασικές θεματικές που πρόκειται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου συνοψίζονται στις εξής:

  • Ψηφιακές τεχνολογίες που αλλάζουν το εμπόριο
  • Η επίδραση των τεχνολογικών καινοτομιών στην εφοδιαστική αλυσίδα
  • Καταναλωτικά πρότυπα των Millennials και της Γενιάς Ζ
  • Το φυσικό κατάστημα του μέλλοντος
  • Λιανικό Εμπόριο και Βιωσιμότητα
  • Καινοτόμες στρατηγικές
  • Νέες Τάσεις στις Πληρωμές
  • Το μέλλον της εργασίας στο εμπόριο
  • Το εμπόριο στα κέντρα των πόλεων 

 

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας « Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου πανελλαδικά όπως αποδεικνύεται  από το σύνολο των εγγεγραμμένων συνέδρων ακόμη και μέχρι σήμερα βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει την αντίστροφή μας μέτρηση. Επιδιώκουμε μέσα σε αυτό το διήμερο να χαρτογραφήσουμε και να αναλύσουμε τις μεταβάσεις και τις αλλαγές που θα οδηγήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μια από τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, στην επόμενή τους μέρα. Σε ένα στρατηγικό επιχειρηματικό βήμα, καλά προετοιμασμένο και σχεδόν αναμενόμενο, για να είναι σε θέση να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία που απαιτεί πλέον το μέλλον του Ελληνικού και όχι μόνο Εμπορίου. Είναι χαρά μας να  φιλοξενούμε τόσο έγκριτους και διεθνούς φήμης ομιλητές και φυσικά τιμή μας να έχουμε στο πλευρό μας την υποστήριξη θεσμών αλλά και της ίδιας της Ελληνικής πολιτείας. Είμαι βέβαιος, πως πρόκειται να ζήσουμε όλοι ένα εποικοδομητικό διήμερο, γεμάτο προβληματισμό, επιστρέφοντας ο καθένας μας με λίγη περισσότερη γνώση.»

 

Χαρακτηριστικές θα είναι οι κεντρικές ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν από τους δύο keynote speakers κ. Dan O' Connor, Executive in Residence, Harvard Business School και τον κ. Jonathan Reynolds, Director, Oxford Institute of Retail Management, Said Business School, University of Oxford, UΚ, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, ενώ masterclasses, plenary speeches, panels και συζητήσεις πρόκειται να εστιάσουν σε εξειδικευμένα θέματα που απασχολούν πολλούς κλάδους του Λιανεμπορίου.

Τις εργασίες θα παρακολουθήσουν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου από όλη τη χώρα, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Το Συνέδριο της ΕΣΕΕ αναμένεται να τιμήσουν φέτος με την παρουσία τους ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες, πολιτικοί φορείς και εκπρόσωποι των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και keynote speakers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής