breaking news Νέο

Να ανοίξει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βεργίνας ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Να ανοίξει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βεργίνας ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Κοινοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την επανασύσταση και επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας.

Όπως αναφέρει στη ερώτησή του ο βουλευτής Ημαθίας, η λειτουργία του Π.Κ Βεργίνας ανεστάλη με Υπουργική Απόφαση το 2012, για λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη επαρκούς στελεχιακού δυναμικού στη Βέροια και οικονομική αδυναμία κάλυψης των πάγιων εξόδων στέγασης. Επεσήμανε ωστόσο, ότι πλέον δε συντρέχουν οι άνωθεν λόγοι.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σημειώνει ότι η αναβάθμιση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος εν συνόλω διέρχεται μέσω της ορθολογικής κατανομής των πυροσβεστικών δυνάμεων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας.

Στην περίπτωση της περιοχής της Βεργίνας, όπου η υψηλή επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους, η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη και αναμένεται να κορυφωθεί με την ολοκλήρωση του Πολυκεντρικού Μουσείου, υφίσταται μεγάλη ανάγκη επαναλειτουργίας του Π.Κ Βεργίνας.

Αφενός, ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών καθιστά επιτακτικότερη την έγκαιρη επέμβαση του σώματος ασφαλείας σε περίπτωση κινδύνου, ενώ από την άλλη μεριά η ανεκτίμητη αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς απαιτεί επάρκεια σε δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική πρόληψη από φυσικές καταστροφές.

Το αίτημα για επαναλειτουργία του Π.Κ Βεργίνας είχε τονιστεί και από τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το βουλευτή Ημαθίας, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής