breaking news Νέο

Δ. Γκίμας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να ταυτιστεί με την ομάδα κι όχι με τις νίκες»

Δ. Γκίμας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να ταυτιστεί με την ομάδα κι όχι με τις νίκες»

Ο Δημήτρης Γκίμας, προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου, έχοντας δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο προσωπικό, αλλά και για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ, ρεκόρ, με την επί 21 χρόνια παρουσία του στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» της Βέροιας (!!), πήρε θέση χθες πίσω από τα μικρόφωνα του στούντιο του Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00 - 13.00), την οποία παρουσιάζουν οι ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ & ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ.

«Είναι όντως ένα ρεκόρ η παρουσία μου επί 21 χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου, αλλά πάνω απ' όλα είναι ότι αγαπάω το μπάσκετ, για να είμαι προπονητής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βεροιώτης προπονητής, ο οποίος έκρινε φρόνιμο να βάλλει τα πράγματα σε μια σειρά για την ενασχόλησή του με την πορτοκαλί θεά!

 

«Ήμουν γεμάτος σωματικά, αλλά η αγάπη μου για το μπάσκετ μ' έκανε να αγωνιστώ»

«Όχι μόνο Αλέκο (Χ"Κώστα) εσένα, αλλά κι άλλους πολλούς σας βρήκα να αγωνίζεστε ως αθλητές του Φιλίππου στο άθλημα στο γήπεδο της Ελιάς, ενώ θα αναφερθώ στον αείμνηστο Αρίσταρχο Γεωργιάδη, ο οποίος υπήρξε ένας ευπατρίδης του αθλήματος και χάρις σ' αυτόν βρεθήκαμε στο γήπεδο. Στο γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, εκεί απ' όπου πέρασε μια πλειάδα αθλητών, όπως ενδεικτικά να αναφέρω ο Αντώνης Γιαγκούλας, ο Αγάπιος Μεϊμαρίδης, ο Απόστολος Κοκκαλιάρης, ο Τάκης Σπινθηρόπουλος κ.α. Εγώ, βέβαια, δεν μπορούσα να παίξω, γιατί ήμουν πολύ γεμάτος σωματικά και αντιαθλητικός. Αλλά αγαπούσα το μπάσκετ και αυτό και μόνο μ' έκανε τελικά να αγωνιστώ και να αποκτήσω αυτή την παθολογική σχέση με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης», επεσήμανε.

Η συζήτηση με τον παιδαγωγό Δημήτρη Γκίμα αμέσως μετά περνά στο προπονητικό του έργο στο Φίλιππο, είτε αγωνιζόμενος ο σύλλογος της Βέροιας στη Γ΄ Εθνική, είτε στη Β' Εθνική, είτε στην Α2, στη δεύτερη θητεία του σ' αυτήν την κατηγορία.

«Νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια καλή κατάσταση, σ΄ αυτή τη δεύτερη θητεία της ομάδας μας στην Α2 κατηγορία. Είμασταν στους επιλαχόντες, το διεκδικήσαμε και το καταφέραμε ,παίρνοντας φέτος μέρος στην Α2. Για τις ανάγκες της οποίας κάναμε μια μικρή ενίσχυση, με τον ερχομό του Ελευθεριάδη και του Σέρβου Ντρεκάλοβιτς, σε μια προσπάθεια να έχουμε μια καλή αγωνιστική πορεία στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας».

 

«Η Α2 έχει παίκτες, που θα μπορούσαν να παίξουν στην Α1!»

Ο ίδιος, περιγράφοντας το επίπεδο της Α2, σημείωσε : «Σε επίπεδο κορυφής είναι λίγο χαμηλά, αλλά έχει παίκτες, που θα μπορούσαν να παίξουν στην Α1 κατηγορία! Οι οποίοι, ωστόσο, για διάφορους λόγους (από τους οποίους κυρίαρχος στέκεται το οικονομικό) επιλέγουν να παίξουν στην Α2, με αποτέλεσμα κάποιες ομάδες να βασίζονται σε τέτοιους παίκτες. Όσο για το Φίλιππο, θα πω ότι έχει ένα μικρό μπάτζετ, έχει όμως υγεία, αξιοπιστία, ενδιαφέρον. Ο Φίλιππος είναι σαν ένα μικρό σπιτάκι, αλλά εκπέμπει υγεία, απέναντι σε ομάδες που χαρακτηρίζονται πολυκατοικίες. Αυτό προσπαθούμε, λοιπόν, να κάνουμε».

 

Οι δύο όψεις του κεφαλαίου ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Ο Δημήτρης Γκίμας, μιλώντας για την παρουσία και τη στήριξη των φιλάθλων στο Φίλιππο, υπήρξε απόλυτα σαφής : «Το κεφάλαιο ΦΙΛΑΘΛΟΙ έχει δυο όψεις: Η μία είναι ότι η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας πήγε πολύ καλά. Η δεύτερη όψη είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον του κόσμου στο γήπεδο. Όμως θα έλεγα και πάλι δεν είναι έτσι. Ο κόσμος στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος της Α2 είχε μια καλή παρουσία στα ματς που δίνουμε στο «Δημήτριος Βικέλας». Τώρα έχει περιορισθεί. Για μένα πάντως αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι ο κόσμος, ερχόμενος στο γήπεδο, να ταυτιστεί με την ομάδα κι όχι με τις νίκες. Γιατί τότε μόνο το έργο μας θα είναι πετυχημένο».

 

«Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα τα πράγματα στην Α1...»

Ο Δημήτρης Γκίμας, έπειτα από σχετικό ερώτημα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την ανησυχία του, γύρω από την πορεία του ελληνικού μπάσκετ. «Νομίζω πως η πορεία του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση και γι' αυτό θα μπορούσε κανείς να πει πολλά. Ξεκινώντας από την Α1, θα πω ότι είναι πολύ λυπηρό φαινόμενο τα γήπεδα που δεν είναι γεμάτα και το επίπεδο του αθλήματος να έχει πέσει. Και, όπως προείπα, ένας λόγος είναι ότι παίκτες διαλέγουν να παίξουν σε ομάδες της Α2 κι όχι της Α1! Οπότε, θα πρέπει όλοι να καθίσουν στο τραπέζι και να γίνει μια πλήρης αναδιοργάνωση της Α1, αναζητώντας μια άλλη μορφή διεξαγωγής της με κάποιες άλλες επιλογές. Εκτίμησή μου δε είναι ότι τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα είναι χειρότερα...».

 

«Πώς μπορεί να βγάλεις παίκτες στη Βέροια χωρίς γήπεδο;»

Ο ίδιος ακόμα, αναφερόμενος στις υπάρχουσες υποδομές στην πόλη της Βέροιας, σε σχέση με τη δουλειά που θα γίνει και θα αναδείξει παίκτες, αναρωτήθηκε : Πώς μπορεί να βγάλεις παίκτες χωρίς γήπεδο; Έχουμε 400 παιδιά, που ασχολούνται με το μπάσκετ στη Βέροια από την παρουσία τριών ομάδων (Φιλίππου, Αετών Βέροιας, ΑΟΚ Βέροιας), τα οποία προπονούνται τρεις φορές την εβδομάδα, σε χρόνο 1-1,5 ώρα και σε γήπεδα, όπως το «Αρίσταρχος Γεωργιάδης» και ελάχιστα στο κλειστό του Προμηθέα. Ενώ το «Δημήτριος Βικέλας» χρησιμοποιείται από άνδρες, το δε Φιλίππειο δεν διαθέτει μπασκέτες, κακώς. Άρα ή θα γίνει κάτι με το εν λόγω γήπεδο ή ένα καινούργιο γήπεδο μπάσκετ, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται».

Τέλος, κληθείς να προτάξει τα κύρια χαρακτηριστικά του μπάσκετ, ο Δημήτρης Γκίμας ανέφερε : «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, που απαιτεί τη μεγαλύτερη ευφυΐα, βοηθάει στη γρήγορη σκέψη, βοηθάει στη συνεργασία, βοηθάει στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ζητάει να καταπιείς την πίκρα σ΄ ένα δέκατο του δευτερολέπτου και να προχωρήσεις στη ζωή!»

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής