breaking news Νέο

Σάκης Χειμώνας : «Παραμένει ενεργό το δίκτυο των ανταποκριτών του ΟΓΑ, που όμως έχουν... καταργηθεί με νόμο Κατρούγκαλου!»

Σάκης Χειμώνας : «Παραμένει ενεργό το δίκτυο των ανταποκριτών του ΟΓΑ, που όμως έχουν... καταργηθεί με νόμο Κατρούγκαλου!»

Παραμένει ενεργό το δίκτυο των ανταποκριτών του ΟΓΑ, όπως ισχύει σήμερα στις Κοινότητες, μας δήλωσε ο Σάκης Χειμώνας, ο οποίος μας κοινοποίησε πρότερη απόφαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ,  στην οποία αναφέρονται τα εξής :
«Από τη Δευτέρα 3 Φεβρουάριου 2020 διευρύνεται το δίκτυο εξυπηρέτησης 148.668 αγροτών στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η διεύρυνση γίνεται με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος και αποσκοπεί στον περιορισμό των αναίτιων μετακινήσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων των αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ.ΟΓΑ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης στα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ-Μισθωτών σε κάθε πρωτεύουσα νομού.
Αναλυτικά, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους οι αγρότες θα εξυπηρετούνται για θέματα Ασφάλισης-Εισφορών , Μητρώου και Ασφαλιστικής Ικανότητας ως εξής:
Οι 89.394 αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούν να εξυπηρετούνται ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους από τις ακόλουθες δομές:
....
ΒΕΡΟΙΑ - Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ημαθίας, Εμμανουήλ Παππά 22 Τ.Κ 59 100....

Οι παραπάνω δομές θα αναλάβουν εντός του Φεβρουαρίου την εξυπηρέτηση των αγροτών και σε θέματα παροχών, ενώ παραμένει ενεργό το δίκτυο των ανταποκριτών του τ. ΟΓΑ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ.

Οι ανταποκριτές όμως του ΕΦΚΑ  έχουν... καταργηθεί με νόμο του Κατρούγκαλου όπως μας δήλωσε ο κ Χειμώνας, ενώ συνεχίζονται οι συμβάσεις τους, με αποφάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό θα είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα και η κυβέρνηση να διευκρινίσει το μέλλον των ανταποκριτών του ΕΦΚΑ Αγροτών άμεσα. Η εργασιακή σχέση των Ανταποκριτών ΕΦΚΑ τέως ΟΓΑ, όσο και τον Ανταποκριτών ΕΛΓΑ, είναι για παράλληλη απασχόληση με τα κύρια καθήκοντα και ξεκίνησε από την ίδρυση του ΟΓΑ τη δεκαετία του 1960, που είχε και την αρμοδιότητα για την κάλυψη  της ασφάλισης της Γεωργικής Παραγωγής και ουσιαστικά ήταν οι στυλοβάτες του Οργανισμού, σήμερα υπάρχουν Ανταποκριτές, που με αυτήν την ιδιότυπη σχέση εργασίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάνω από 30 έτη.

Χειμώνας Αθανάσιος
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Νομού Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής