breaking news Νέο

Η Βέροια στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

Η Βέροια στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

Η Βέροια θα είναι μία από τις οκτώ ελληνικές πόλεις, που συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, σε πρωτεύουσες περιφερειών, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέδρια, ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, υποτροφίες, εκδόσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αφιερώματα και άλλες δράσεις. 

Η Βέροια, θα φιλοξενήσει έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών και θα αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο Θεόφιλος Κορωνάς, πρόεδρος της ΚΕΠΑ, που θα επιμεληθεί την εκδήλωση. Η παρουσίαση του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» έγινε στις 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην οποία και παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την ΚΕΠΑ και το Δήμο Βέροιας, χαρακτηρίζοντας την πρόσκληση ιδιαίτερα τιμητική.

«Ήταν ιδιαίτερα τιμητική για το Δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ η πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, καθώς, αν και η πόλη μας δεν συνδέεται με κάποιο περιστατικό σχετικό με την επανάσταση, όπως π.χ. η ηρωική πόλη του Μεσολογγίου, εκτιμήθηκε η πολυσχιδής δράση της ΚΕΠΑ στο κομμάτι της ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής