breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Η μάχη της παραμονής

Γ' Εθνική : Η μάχη της παραμονής

Οκτώ αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής μας έχει επικεντρωθεί στην «μάχη» της παραμονής αφού και οι δύο εκπρόσωποί μας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και παλεύουν να κρατηθούν στην κατηγορία.

Σε καλύτερη μοίρα ασφαλώς είναι η ομάδα των Τρικάλων που βρίσκεται εκτός ζώνης του υποβιβασμού έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους (33 έναντι 31) από την Νίκη Αγκαθιάς που μετά την οδυνηρή ήττα της περασμένης αγωνιστικής κατρακύλησε στην 10η θέση.

Στο σημείο αυτό να διευκρινήσουμε ότι ψάχνουμε για δύο ομάδες, αφού οι τέσσερις, από τις έξι συνολικά που υποβιβάζονται είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστές. Πρόκειται για τον Α.Ο. Σειρήνας και τον Άρη Παλαιοχωρίου που δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, την Αστραπή Μεσοποταμίας που έχει 13 βαθμούς και τον ΠΑΣ Φλώρινα με 24.

Τις δύο θέσεις που υπολείπονται και οδηγούν στον υποβιβασμό την 11η στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου με 26 βαθμούς και την 10η στην οποία βρίσκεται η Νίκη Αγκαθιάς με 31 βαθμούς, προσπαθούν να αποφύγουν επτά ομάδες, από τον 5ο του βαθμολογικού πίνακα Εδεσσαϊκό, όπου έχει 34 βαθμούς μέχρι τον 11ο Αγρ. Αστέρα Ευόσμου, που όπως ήδη αναφέραμε έχει 26 βαθμούς.

Επτά ομάδες δηλαδή τις χωρίζουν μόλις οκτώ βαθμοί.

Συγκεκριμένα ο Εδεσσαϊκός έχει 34, η Μηχανιώνα, τα Τρίκαλα και οι Σαρακηνοί από έναν λιγότερο, 33, η Νέα Καλλικράτεια 32, η Νίκη Αγκαθιάς 31 και 26 ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου. Από τις επτά αυτές ομάδες στο τέλος της σεζόν οι δύο θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία και την επόμενη περίοδο θα αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα των ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν.

Σε δυσχερέστερη θέση σίγουρα βρίσκεται ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου που θα πρέπει να καλύψει μια διαφορά έξι τουλάχιστον βαθμών από την Νέα Καλλικράτεια και πέντε από την Νίκη Αγκαθιάς για να βρεθεί στο τέλος του πρωταθλήματος έξω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ναι μεν η ομάδα του Ευόσμου έχει μειονέκτημα όσον αφορά την διαφορά των βαθμών που έχει από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους, από την άλλη όμως έχει έξι βαθμούς σίγουρους το τσεπάκι της καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη Παλαιοχωρίου την επόμενη αγωνιστική και τον Α.Ο. Σειρήνας την μεθεπόμενη.

Όσον αφορά τους δύο εκπροσώπους μας, την Νίκη Αγκαθιάς και τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, ο δεύτερος φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην παραμονή του στην κατηγορία, όχι μόνο επειδή έχει δύο βαθμούς περισσότερους, αλλά και λόγω προγράμματος. Η ομάδα των Τρικάλων συγκεκριμένα έχει να αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Σειρήνας από τον οποίο θα πάρει τους τρεις βαθμούς δίχως αγώνα, ενώ στα πλαίσια ης 25ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει στο γήπεδό της την Αστραπή Μεσοποταμίας, που τα έχει παρατήσει και συνεπώς μπορεί να υπολογίζει σε τρεις ακόμη βαθμούς.

Από την άλλη τα Τρίκαλα δεν έχουν κάνει ακόμη το ρεπό τους (το κάνουν την προτελευταία αγωνιστική) και συνεπώς έχουν να δώσουν οκτώ παιχνίδια.

Η Νίκη Αγκαθιάς βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, όχι μόνο επειδή έχει δύο βαθμούς λιγότερους, αλλά και λόγω προγράμματος.

Πάντως και η Αγκαθιά μπορεί να θεωρεί έξι βαθμούς δεδομένους αφού την 27η αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αστραπή Μεσοποταμίας που είναι ήδη καταδικασμένη σε υποβιβασμό και φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση ενώ παίζει και με τον Άρη Παλαιοχωρίου που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη και αυτή δεν έχει κάνει το ρεπό της και συνεπώς θα δώσει έναν αγώνα λιγότερο.

Να δούμε όμως αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των δύο εκπροσώπων μας στην Γ' Εθνική.

 

23η αγωνιστική

Τρίκαλα – Γιαννιτσά

Εδεσσαϊκός – Αγκαθιά

24η αγωνιστική

Αγκαθιά – Τρίκαλα

25η  αγωνιστική

Τρίκαλα – Μεσοποταμία

Ρεπό: Αγκαθιά

26η αγωνιστική

Σαρακηνοί – Τρίκαλα

Αγκαθιά – Μηχανιώνα

27η αγωνιστική

Τρίκαλα – Μακεδονικός

Μεσοποταμία – Αγκαθιά

28η αγωνιστική

Τρίκαλα – Α.Ο. Σειρήνα

Θέρμη – Αγκαθιά

29η αγωνιστική

Αγκαθιά – Παλαιοχώρι

Ρεπό: Τρίκαλα

30η αγωνιστική

Αγρ. Αστέρας – Αγκαθιά

Τρίκαλα – Μηχανιώνα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής