breaking news Νέο

Δήμος Αλεξάνδρειας : Ξεκινάει η διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Δήμος Αλεξάνδρειας : Ξεκινάει η διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας προκηρύσσει τη διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Η διαδικασία για την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» αρχίζει από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται από το άρθρο 14 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 11 του Ν. 4555//2018.

Ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας

Για την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» λαμβάνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του και η θητεία του ακολουθεί την θητεία των δημοτικών Αρχών.

Οι αιτήσεις – δηλώσεις των ενδιαφερόμενων για την υποψηφιότητά τους υποβάλλονται απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δια του προεδρείου του, με την έναρξη, δια της παρούσης Προκήρυξης, της διαδικασίας επιλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης»

Η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου και μέχρι την ως άνω ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας προσώπου ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ήτοι έως τις 24-02-2020 και ώρα 14:00, να υποβάλλει γραπτή δήλωση – αίτηση που θα κατατίθεται αυτοπροσώπως στο γραφείο υποστήριξης πολιτικών οργάνων (γραφείο 4, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 42, Αλεξάνδρεια) υπόψη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα που θα περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email) και από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 όπου θα αναφέρεται ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 11 του Ν. 4555/2018.

Με την κατάθεση της σχετικής αίτησης ο υποψήφιος αποδέχεται ανεπιφύλακτα την κοινοποίηση των παραπάνω εγγράφων (δήλωση υποψηφιότητας, βιογραφικό, υπεύθυνη δήλωση) στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Πληροφορίες παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου: κα Δημητρίου Πελαγία, γραφείο 4, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 42, Αλεξάνδρεια, τηλέφωνο  επικοινωνίας 2333350113.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής