breaking news Νέο

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δυσλειτουργικές σχέσεις στην οικογένεια από το Σ.Κ. Βέροιας και την 8η ΤΟΜΥ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δυσλειτουργικές σχέσεις στην οικογένεια από το Σ.Κ. Βέροιας και την 8η ΤΟΜΥ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την 8η ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας) Βέροιας, την Τρίτη (04/02/2020) με θέμα τις δυσλειτουργικές σχέσεις στην οικογένεια και το ρόλο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ενημερωτικής δράσης, η οποία έγινε προς τους υπαλλήλους των ΤΟΜΥ Βέροιας, αναπτύχθηκαν η έννοια της ενδοοικογενειακής βίας και των μορφών που δύναται αυτή να λάβει, ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών, τρόποι προστασίας των μελών και νομικής αντιμετώπισης και, ακόμη, τονίστηκε η παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών (ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης) σε οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη και ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα (άνεργη, μονογονέας, προσφύγισσα, μετανάστρια, ΑμεΑ κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και στη συνεργασία μεταξύ των φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση, με σκοπό την υποστήριξη των θυμάτων της βίας.

Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής