breaking news Νέο

Αδήριτη ανάγκη ο αγώνας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση! -Γράφει η Ε.Καβαλλάρη, εκπαιδευτικός

Αδήριτη ανάγκη ο αγώνας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση!  -Γράφει η Ε.Καβαλλάρη, εκπαιδευτικός

Για μια ακόμα φορά τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, δήθεν, “θα δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν”!

 Έχουμε χάσει το λογαριασμό για το πόσοι νόμοι έχουν ψηφιστεί για να “λύσουν” το ασφαλιστικό και τελικά στο μόνο που κατέληγαν ήταν να στραγγαλίζουν τα δικαιώματα μας και να περιορίζουν τις υποχρεώσεις της πολιτείας με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ! 

Να θυμηθούμε το νόμο Σιούφα με την κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη τη δεκαετία του 90, το νόμο Γιαννίτση που ξεσήκωσε μαζικό κίνημα, τους νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια που μείωσαν για πάνω από 40% τις συντάξεις, έκοψαν τα δώρα και το επίδομα άδειας και διέλυσαν τις επικουρικές συντάξεις. 

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία, τις αυξήσεις στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά και τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου με τις γνωστές συνέπειες για τους συνταξιούχους, τόσο για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά το Μάη του 2016, αλλά και τους λεγόμενους παλιούς συνταξιούχους με τη προσωπική διαφορά. 

Κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση και μίλαγε για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τώρα όμως δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, αφού σχεδιάζει να κρατήσει όλες τις αρνητικές διατάξεις του νόμου και ταυτόχρονα φέρνει νέες ρυθμίσεις που οδηγούν με έντεχνο τρόπο όλους τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Με βάση το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο:

Τα όρια συνταξιοδότησης διατηρούνται στα 67.

Οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ παγιώνονται, καταργούνται αμετάκλητα η 13η και η 14η σύνταξη.

Επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ. Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με τους «τρεις πυλώνες», δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης». Διατηρούνται τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παραμένει η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά από εργαζόμενους.

Οφείλουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά με το μαζικό ενωτικό και «μακράς πνοής» αγώνα να παλέψουμε για την απόκρουση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά ΟΛΟΥΣ. Εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες. Πρώτος σταθμός να είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Φλεβάρη

Διεκδικούμε:

–Συντάξεις που θα διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση!

-Να αποκατασταθούν τα δώρα και τα επιδόματα

-Κατάργηση των εισφορών για την υγειονομική περίθαλψη στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική Υγεία–Πρόνοια 

-Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής