breaking news Νέο

Στα 3,5 εκ. ευρώ τα «φέσια» στη ΔΕΥΑΝ. Το 12% των καταναλωτών οι «στρατηγικοί» κακοπληρωτές. Μέτρα από τη διοίκηση της επιχείρησης

Στα 3,5 εκ. ευρώ τα «φέσια» στη ΔΕΥΑΝ. Το 12% των καταναλωτών οι «στρατηγικοί» κακοπληρωτές. Μέτρα από τη διοίκηση της επιχείρησης

Στα 3,5 εκ. ευρώ έχουν φτάσει τα «φέσια» από τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης, των «στρατηγικών» κακοπληρωτών στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Νάουσας, εμποδίζοντας τη ΔΕΥΑΝ να αυτοχρηματοδοτήσει έργα βελτίωσης στις παροχές της προς τους καταναλωτές, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρός της, Γιώργος Τασιώνας, το μεσημέρι της Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου, στα γραφεία της επιχείρησης.. Το ποσοστό των κακοπληρωτών, πολλοί εκ των οποίων είναι επιχειρήσεις, που, αν και έχουν, δεν πληρώνουν συστηματικά, αγγίζει το 12% των καταναλωτών. Ο κ. Τασιώνας κάλεσε τους οφειλέτες να προσέλθουν για διακανονισμό στη ΔΕΥΑΝ, αλλιώς η νομική υπηρεσία θα λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των χρεών. Όπως τόνισε επίσης, σύντομα θα είναι στον «αέρα» και η ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΝ, μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνουν διακανονισμοί, αλλά και να πληρωθούν ηλεκτρονικά οι λογαριασμοί.

Για το πρόβλημα της θολότητας που παρατηρείται, εξαιτίας γεωλογικού φαινομένου στις πηγές της Αράπιτσας, ορισμένες μέρες του χρόνου, ο πρόεδρος είπε ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση νέων φίλτρων στις δεξαμενές καθίζησης, επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει δραστική μείωση της κατανάλωσης νερού, αφού η πόλη ξοδεύει, σύμφωνα με μελέτες, τριπλάσια ποσότητα από την απαιτούμενη.

Στο πλαίσιο της μείωσης της κατανάλωσης χρηματοδοτείται σύστημα τηλεμετρίας, στο μήκος του δικτύου, το οποίο θα καταδείξει τις διαρροές που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ θα τοποθετηθούν υδρόμετρα σε όλες τις παροχές του δήμου. Ακόμη δημιουργείται ομάδα ελέγχου υδάτων, η οποία θα επιτηρεί παράνομα by pass στο δίκτυο ύδρευσης, που χρησιμοποιείται για το...πότισμα χωραφιών!

Ο κ. Τασιώνας στην αρχική του εισήγηση αναφέρθηκε στα έργα που θα ξεκινήσουν σε επίπεδο δήμου, όπως το αποχετευτικό του κάμπου, αλλά και η ολοκλήρωση και η απόδοση σε λειτουργία  του «νέου» δικτύου ύδρευσης της πόλης, ένα «νέο» δίκτυο που κατασκευάστηκε το 1992, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε, με αποτέλεσμα η πόλη να πίνει νερό από δίκτυο της δεκαετίας του 1930!

Στόχος του κ. Τασιώνα, αλλά και του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, όπως τόνισε ο πρόεδρος, είναι η αξιοποίηση όλων των τρεχόντων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

Μεγάλο το πρόβλημα στη στελέχωση της ΔΕΥΑΝ, αφού από τους 16 υπαλλήλους της, μόνο ένας έχει μείνει με ειδικότητα υδραυλικού. Ο κ. Τασιώνας τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ για θέσεις υδραυλικών. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής