breaking news Νέο

Κ. Σαμανίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι... ζητιάνοι!»

Κ. Σαμανίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι... ζητιάνοι!»

Παρέμβαση, μέσω της χθεσινής εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00 - 13.00) του Ράδιο Αιχμή - 102,8 Fm που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, έκανε ο Κώστας Σαμανίδης, πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, σ' ό,τι αφορά στην τοποθέτηση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, πως «παλαιότερα υπήρξε συνεργασία με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξε ενδιαφέρον για αποκριάτικες εκδηλώσεις», έπειτα από ερώτημα που ετέθη από τον επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλο Παυλίδη, γιατί δεν γίνεται μία προσπάθεια από κοινού με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αποκριάτικες εκδηλώσεις.

«Μπορώ να πω ότι με τον κ. Δήμαρχο είχαμε 3 χρόνια μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας. Και έχει δίκιο ο Δήμαρχος, όταν αναφέρεται στο ότι δεν έγινε αίτημα από την πλευρά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το γραπτό αίτημα είναι το τυπικό μέρος του ενδιαφέροντος των καταστημάτων. Γιατί το ουσιαστικό είναι ότι έχει γίνει κρούση από τον πρόεδρο του ΣΙΚΚΕΔ για συνδιοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων την περυσινή χρονιά. Ο οποίος και απευθυνόμενος προς την αρμόδια υπάλληλο, δυστυχώς έλαβε μια απάντηση ότι αφενός έχει βγει το πρόγραμμα και δεν συμπεριλαμβάνεται το ΣΙΚΚΕΔ και αφετέρου πως ο Δήμος δεν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις, που στο παρελθόν δεν συγκέντρωναν κόσμο. Συνεπώς, μέσα από μια τέτοια συζήτηση, θεωρώ πως είναι ψευδεπίγραφο το ενδιαφέρον και εμείς δεν είμαστε ζητιάνοι, ενώ θα πω ακόμα πως ο Δήμαρχος σ' αυτή την περίπτωση υπήρξε ανενημέρωτος! Τώρα, αν θελήσει ο Δήμος να μας καλέσει και να συζητήσουμε, για το πως μπορούμε να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις μέσα στο χρόνο σε άλλες εορταστικές περιόδους, τότε βεβαίως είμαστε και πάλι ανοιχτοί και διαθέσιμοι να το δούμε», επεσήμανε.

 

Ψητά, μασκέ πάρτι και χάλκινα με το Βεροιώτικο σχήμα «Balkan Melody»

Όσο για το τι έχει προγραμματίσει το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, τώρα που άνοιξε το τριώδιο και ξεκίνησε η Αποκριά, με σκοπό να δώσει εορταστικό κλίμα στην πόλη, σύμφωνα με τον Κώστα Σαμανίδη «το Σωματείο θα διοργανώσει το 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού, στην οδό Έλλης, αλλά και στο εμπορικό κέντρο. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ξεκινήσαμε το στολισμό κεντρικών δρόμων της πόλης και στη συνέχεια του εμπορικού κέντρου, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει μπάρμπεκιου, μασκέ πάρτι, βραβεύσεις καρναβαλιών και πολύ πολύ παραδοσιακή μουσική.

Πιο συγκεκριμένα, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στην οδό Έλλης θα υπάρχουν ψησίματα και συγκρότημα με χάλκινα, με το Βεροιώτικο σχήμα «Balkan Melody». Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην οδό Έλλης θα γίνει Μασκέ Πάρτι και βραβεύσεις του καλύτερου ατομικού και ομαδικού καρναβαλιού. Τη δε Κυριακή 11 Μαρτίου στην οδό Έλλης θα γίνουν και πάλι ψησίματα, μασκέ πάρτι, γιορτή μπύρας και βέβαια τα χάλκινα «Balkan Melody», τα οποία και τις τρεις ημέρες θα περιοδεύσουν μουσικά και από το εμπορικό κέντρο της Βέροιας».

 

Κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Κώστας Σαμανίδης, «η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το Επιμελητήριο Ημαθίας και τους χορηγούς μας, που και φέτος βρίσκονται κοντά σε αυτή την προσπάθεια», ενώ «το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι επαναλαμβάνω η οδό Έλλης, με πολλές εκπλήξεις. Καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις, όχι μόνο με τη συμμετοχή του, αλλά και με την κατάλληλη αποκριάτικη εμφάνιση. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτές τις μέρες χαράς και κεφιού».

Τέλος, ο Κώστας Σαμανίδης αναφερόμενος στο νέο φορέα που θα βγάλει το Υπουργείο Πολιτισμού, ο οποίος και θα εισπράττει τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα (προς το παρών είναι η έκτακτη Υπηρεσία Ειδικής Διαχείρισης - ΕΥΔΕ) και θα τα αποδίδει στους δημιουργούς του, σημείωσε πως «νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο, για να ξέρουμε κι εμείς σε ποιον φορέα θα πρέπει να αποδίδουμε τα χρήματά μας σ΄ αυτή την περίπτωση».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής