breaking news Νέο

Υπογράφτηκε η μελέτη του κάθετου άξονα της Εγνατίας, στο τμήμα Πατρίδα-Εγνατία!

  • Υπογράφτηκε η μελέτη του κάθετου άξονα της Εγνατίας, στο τμήμα Πατρίδα-Εγνατία!
  • Υπογράφτηκε η μελέτη του κάθετου άξονα της Εγνατίας, στο τμήμα Πατρίδα-Εγνατία!

Στα τέλη του περασμένου χρόνου υπογράφτηκε από τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών και δικτύων της ΠΚΜ, Πάρι Μπίλια, με τη σύμπραξη γραφείων μελετών «Πολύεδρον», η εκπόνηση της μελέτης του οδικού άξονα Εγνατία Οδός-Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα-Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-τμήμα Εγνατία Οδός-Πατρίδα. Η μελέτη, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, έχει ορίζοντα παράδοσης τους 19 μήνες, ενώ συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 316.000.000, χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ. Περιλαμβάνει τοπογραφικές-κτηματολογικές, συγκοινωνιακές, στατικές, υδραυλικές, περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες, καθώς και μελέτη πρασίνου. Στο 2ο άρθρο της σύμβασης, που αναφέρεται στα συμβατικά τεύχη της μελέτης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η οικονομική και τεχνική προσφορά του αναδόχου, που είχε γίνει στις αρχές του 2016.

Μια χαρμόσυνη είδηση για την Ημαθία, αφού μπαίνουν οι βάσεις για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του υπάρχοντος τμήματος Νάουσα-Πατρίδα με την Εγνατία, η οποία θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιφερειακή της Βέροιας, που απορροφά μεγάλο όγκο κίνησης, ειδικά φορτηγών τους καλοκαιρινούς μήνες, που μεταφέρουν αγροτικά εξαγωγικά προϊόντα

Το μεγάλο στοίχημα για τους αυτοδιοικητικούς της Ημαθίας και της Πέλλας, σε συνεργασία με την ΠΚΜ και την κυβέρνηση, είναι να εξευρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου, τόσο στο τμήμα Πατρίδα-Εγνατία, όσο και στο τμήμα Νάουσα-Σκύδρα Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Είναι βέβαιο ότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα βοηθήσει τα μέγιστα και στη μείωση των δυστυχημάτων, που συμβαίνουν σε έναν επικίνδυνο δρόμο, όπως είναι αυτός Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η μελετητική εταιρεία είναι ιδιαίτερα σοβαρή, οπότε και η ποιότητα της μελέτης, αλλά και ο χρόνος παράδοσής της, θα δώσουν την ευκαιρία στην περιφερειακή μας ενότητα για ένα έργο, που βαλτώνει επί δεκαετίες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής