breaking news Νέο

"Λεύκωμα", παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Αξιοσημείωτη όσο και Αξιοθαύμαστη είναι η πολιτιστική παρουσία και προσφορά του Ελληνικού Αριστοτέλειου Ιδρύματος στο Βούππερταλ της Γερμανίας!

Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα είναι ένας Σύλλογος που ίδρυσαν Έλληνες Μετανάστες το 1993, στο Βούππερταλ του Κρατιδίου της Β. Ρηνανίας-Βεσφαλίας. Το Βούππερταλ είναι μία βιομηχανική πόλη π. 300.000 κ., όπου οι Έλληνες ξεπερνούν τις 6.000.

Στο σκεπτικό των ιδρυτών του Αριστοτέλειου Ιδρύματος ήταν εξ αρχής η προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και η διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, με την διδασκαλία της ιδιαίτερα σε Γερμανούς. Με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις υπηρέτησε τους στόχους του προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας και προωθώντας την διαπολιτισμική συνεργασία.

Το 2017 το Αριστοτέλειο Ίδρυμα παρουσίασε στο Βούππερταλ, σε ειδική Έκθεση, την δημιουργική λειτουργία του για τα 25 χρόνια παρουσίας και προσφοράς. Το 2018, κυκλοφόρησε επετειακό, δίγλωσσο (ελληνικά-γερμανικά), Λεύκωμα όπου υπενθιμίζεται η πλούσια δράση του. Το καλαίσθητο Λεύκωμα επιμελήθηκαν δύο αδέλφια από το Πολυδένδρι, ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Αριστοτέλειου Ιδρύματος, στο Βούππερταλ, ο Περιβαλλοντολόγος Γιώργος Προβατάς (Πρόεδρος του Ιδρύματος) και η Δασκάλα Ελένη Πραβάτου.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής