breaking news Νέο

Αποστολή της «Γλυκιάς Ισορροπίας» στο 11ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη

 Αποστολή της «Γλυκιάς Ισορροπίας» στο 11ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη

Ο Σύλλογος διαβητικών Ν. Ημαθίας  «ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ», το τριήμερο 20, 21 και 22 Οκτώβρη, παρακολούθησε το 11ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη με μία μεγάλη αποστολή 54 μελών, που πραγματοποιήθηκε στη Βραυρώνα Αττικής, στο ξενοδοχείο Mare Nostrum, με θέμα: «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Η σύγχρονη επιδημία του αιώνα – Η γνώση είναι δύναμη». 

Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και τα μέλη μας ενημερώθηκαν και απέκτησαν αρκετές γνώσεις και νέες εξελίξεις για το διαβήτη και τα δικαιώματα των διαβητικών. Μίλησαν για το διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ καθηγητές Παν/μίου αλλά και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Μερικά  από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν : Τι πρέπει να ξέρω για την υπέρταση και τη χοληστερίνη στα ενήλικα άτομα με διαβήτη-Α-Τεχνική χορήγησης ινσουλίνης και αυτομέτρησης σάκχαρο-Φροντίδα ποδιών-Πότε και γιατί χρειάζεται ινσουλίνη στο διαβήτη τύπου ΙΙ -Ενέσιμα φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2-Νεότερα αντιδιαβητικά δισκία με καρδιακή προστασία-Ο διαβήτης δεν είναι εμπόδιο-Η απομυθοποίηση της ινσουλίνης-Κοιλιοκάκη: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται-Αντλία ινσουλίνης-συνεχής καταγραφή της γλυκόζης και βιονικό πάγκρεας-Θυρεοειδοπάθεια και διαβήτης-Δικαιώματα ασθενών με διαβήτη- Ενημέρωση από τους εκπροσώπους μας στο IDF Europe Youth Leadership Camp-Προδιαβήτης-πρόληψη του διαβήτη τύπου 2-Πρόληψη και πρόβλεψη του διαβήτη τύπου 1-

Στο βήμα των συλλόγων ο πρόεδρος κος Ιωαννίδης Κ. αναφέρθηκε και τόνισε στην ελλιπή παραχώρηση αναλώσιμων υλικών, που είναι εντελώς απαραίτητα στην καθημερινή αντιμετώπιση και θεραπεία του διαβήτη. Ευχαρίστησε τις εταιρίες που είναι χορηγοί και υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου να πραγματοποιεί τις ημερίδες στο νομό μας. Στη συνέχεια μίλησε για τις ομορφιές  του Νομού μας, καθώς και τις πανέμορφες πόλεις του Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Κλείνοντας επισήμανε την αμέριστη συμπαράσταση των δήμων προς το σύλλογό μας και ιδιαίτερα του Δήμου Νάουσας και το Δήμαρχό της.

Η αποστολή επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας, Σύνταγμα, Ερμού, Μοναστηράκι, ενώ την επομένη το μουσείο της Ακρόπολης. Τα μέλη επέστρεψαν ενθουσιασμένα γεμάτοι με  νέες γνώσεις και εμπειρίες, έτοιμα να ακολουθήσουν το σύλλογο για τον επόμενο προορισμό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής