breaking news Νέο

Το δίκαιο «παράπονο» του προέδρου των πολυτέκνων της Ημαθίας, Στέργιου Μουρτζίλα!

Το δίκαιο «παράπονο» του προέδρου των πολυτέκνων της Ημαθίας, Στέργιου Μουρτζίλα!

Δίκαιο το «παράπονο» του προέδρου των Πολυτέκνων Ημαθίας, περ. συμβούλου, Στέργιου Μουρτζίλα, στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με τη Μητρόπολη Ημαθίας, στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Νάουσας, το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Φεβρουαρίου. «Οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζονται ως βάρος, ως μια ειδική κατηγορία «περίεργων», που διαρκώς απαιτούν προνόμια και διευκολύνσεις, λες και δεν αποτελούν τους στυλοβάτες του Έθνους μας και όσα και αν τους προσφέρει η Πολιτεία, τίποτε δεν μπορεί να αντισταθμίσει την τεράστια συνεισφορά τους», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μουρτζίλας, ζητώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ημαθίας,  το ήδη υλοποιούμενο πρόγραμμα για μειωμένα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Βέροιας, να επεκταθεί  και στους  δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

Επίσης ο κ Μουρτζίλας ζήτησε να λειτουργήσει άμεσα ο εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός της χορήγησης στις Πολύτεκνες οικογένειες τροφίμων, φρούτων, ζυμαρικών κλπ, που επί σειρά ετών υλοποιούνταν από τα αρμόδια Υπουργεία Γεωργίας και Εργασίας και ο οποίος δυστυχώς και εντελώς άδικα διακόπηκε το έτος 2015.

Ακόμη τη διευκόλυνση  των  πολύτεκνων εκπαιδευτικών στις αποσπάσεις - μεταθέσεις τους και το διορισμό τους κατά ένα ποσοστό ως αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και  την καθιέρωση ελεύθερων  (χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια) μετεγγραφών των πολυτέκνων φοιτητών, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις, ώστε να μπορούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους, κατά τη διάρκεια της φοιτήσεώς τους να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη σχολή και σε αντίστοιχο έτος, που είναι πλησιέστερα στον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός ή αδελφή τους.

Αν κρίνουμε από το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε, σίγουρα έχει τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, όχι μόνο της Ημαθίας. 

Οι οποίες έχουν στο πλευρό τους τη Μητρόπολή μας, αλλά και την Ι.Μ. Βατοπαιδίου, που συνδράμει ηθικά και υλικά στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας, η οποία στηρίζει την πληθυσμιακά φθίνουσα χώρα μας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής