breaking news Νέο

Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς...

Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς...

Σ΄ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι, ο Φίλιππος δεν μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον Ολυμπιακό Β’, από το οποίο και γνώρισε την ήττα με 70-85, στο εξ αναβολής παιχνίδι που δόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο “Δημήτριος Βικέλας” (περιοχή Μακροχωρίου), με το οποίο και ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Ανδρών.

Και λέμε με αξιώσεις για τον Φίλιππο, γιατί ουσιαστικά ο “ερυθρόλευκος” σύλλογος της Βέροιας ήταν δυο παίκτες, Ο (39χρονος παρακαλώ!) Ευθύμης Κοθράς και ο Σέρβος Μιλαν Ντρεκάλοβιτς, που πήραν στις πλάτες τους την ομάδα και κατέβαλλαν την μέγιστη προσπάθεια στο ματς. Αλλά με δυο παίκτες και με την αστοχία να σε διακρίνει στα τρίποντα, 3/24, δεν γίνεται να βγάλεις παιχνίδι, πολύ δε περισσότερο να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάζεις, ένα ματς σαν και αυτό με τον Ολυμπιακό, που έστω και χωρίς την ύπαρξη πρωτοκλασάτων ονομάτων αλλά με ορισμένους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που έχουν βέβαια, τον χρόνο να εξελιχθούν και να πλαισιώσουν την μεγάλη ομάδα των Πειραιωτών που είναι και η επιδίωξή τους, ήταν σαφώς καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός που συν τοις άλλοις είχε και την αβάντα της διαιτησίας, η οποία με τα σφυρίγματα της τον έφερε σε ακόμα πιο πλεονεκτική θέση από τον Φίλιππο, οπότε και έφθασε άνετα στην επίτευξη της νίκης. Μιά νίκη η οποία δίνει την δυνατότητα στους “ερυθρόλευκους” του Πειραιά για πλασάρισμα στα πλεϊ οφ, όπου αν το πετύχουν τελικά αποκτούν και πλεονέκτημα, καθ’ οτι έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκορ στην κατηγορία! Σε αντίθεση με τον Φίλιππο, που συνεχίζει να κατοικοεδρεύει στις επικίνδυνες θέσεις, αλλλά έχει μπροστά του να διαβεί άλλες 12 στροφές και να καταφέρει στο τέλος να πετύχει την... επιβίωσή του στην κατηγορία!

 

Το φιλμ του αγώνα

Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα του λεπτά με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα με 5-8 στο 4’ και τον Φίλιππο να απαντάει για το 10-8 στο 6’. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ανταγωνιστικοί και έχοντας κλείσει σωστά τους διαδρόμους στην άμυνα τους, κατάφεραν να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά σε 22-21. Εντυπωσιακή εκκίνηση για τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη περίοδο, όπου με σερί 0-13, ξέφυγαν με 22-34 στο 15’ και έδειχναν να παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους.

Οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα προσωρινά αντέδρασαν και μείωσαν σε 30-39 στο 17’, η ομάδα του Πειραιά ωστόσο ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στο +17 (30-47) και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +14 (34-48).

Στο δεύτερο μέρος ο Μελισσαράτος έδειχνε να μην έχει αντίπαλο κοντά στο καλάθι και ο Ολυμπιακός κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα του, 45-60 στο 25’.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το φωτεινό ταμπλό να γράφει 57-69 και τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα στο +18, 59-77 στο 33’ και ουσιαστικά καθάρισε την αναμέτρηση. Βάλλιος, Ελευθεριάδης, Κοθράς, Παραπούρας και Φιλιππόπουλος χρεώθηκαν με 4 φάουλ για τον Φίλιππο και οι λύσεις από τον πάγκο ήταν περιορισμένες.

Χωρίς να δυσκολευτούν οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη έφτασαν στο τελικό 70-85 και πρόσθεσαν δυο σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για την είσοδο τους στα πλεϊ οφ. Πρώτος σκορερ για τους νικητές ο Μελισσαράτος με 23 πόντους, ενω για τους Βεροιώτες ξεχώρισαν οι Ντρεκάλοβιτς και Κοθράς με 25 και 23 πόντους αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 22-21, 34-48, 57-69, 70-85

Διαιτητές: Λόρτος-Τζιοπάνος Ν.-Λουλουδιάδης (Μελανίδης)

Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Τσούκας, Τσεσμετζίδης, Φυλάκης, Βαλλιός, Τσιακλαγκάνος, Ελευθεριάδης 11. Κορθάς 23 (2), Παραπούρας 7 (1), Καντάρκος, Ποταμόπουλος Φιλιππόπουλος 4, Ντρεκάλοβιτς 25.

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης 4, Πετρόπουλος 9 (3), Μωραΐτης, Νοέας 12 (1), Κολοβέρος, Καμπούρης, Οικονόμου, Τζόλος 7, Αρσενόπουλος 10, Χρηστίδης 14, Μελισσαράτος 23, Νίκου 6 (1).

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής