breaking news Νέο

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου στο 2ο Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών

  • Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου στο 2ο Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών
  • Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου στο 2ο Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά σε μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, στο 2ο Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς (6-9/2) με μια αντιπροσωπεία 10 μαθητών και μαθητριών.  Με την καθοδήγηση και  επίβλεψη της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου, κας Ζαριφής Βάσογλου, παρά την απειρία τους, οι μαθητές και μαθήτριες ανταπεξήλθαν με επιτυχία στο δύσκολο κι απαιτητικό αυτό εγχείρημα.

Τι είναι, όμως, το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, ευρύτερα γνωστό ως  MUN;

Τα Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (MUN: Model United Nations) είναι προσομοιώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές/ιες  όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και φοιτητές. Έχει υπολογιστεί ότι παγκοσμίως πάνω από 400.000 σπουδαστές συμμετέχουν κάθε χρόνο σε τέτοιες  προσομοιώσεις.

Τα παιδιά που συμμετέχουν λειτουργούν ως εκπρόσωποι των χωρών- μελών του ΟΗΕ και αφού μελετήσουν σε βάθος τα χαρακτηριστικά, την ιστορία και στοιχεία της «χώρας» τους, καθώς επίσης και θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα –κλιματική αλλαγή, μόλυνση της ατμόσφαιρας, ισότητα μεταξύ των φύλων, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη, τα δικαιώματα των παιδιών κ.λ.π.-  καλούνται να παρουσιάσουν εμπεριστατωμένες θέσεις-ψηφίσματα, να επιχειρηματολογήσουν υπέρ τους, να διαπραγματευτούν, να συνάψουν συμμαχίες και να ψηφίσουν τις τελικές  προτάσεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Γυμνασίου Μακροχωρίου ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία, η οποία ήταν ακριβώς  ίδια μ’ αυτή που ακολουθούν οι πραγματικοί εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών στις συνεδριάσεις τους  και αποκόμισαν  πολλαπλά οφέλη:

  • Επιχειρηματολόγησαν, συζήτησαν και ανέλυσαν θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, εξασκώντας παράλληλα την αγγλική  γλώσσα, η οποία ήταν και η αποκλειστική γλώσσα του συνεδρίου, λόγω συμμετοχής  μαθητών από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής.
  • Ως εκπρόσωποι χωρών που τους ανατέθηκαν από τους διοργανωτές, συγκεκριμένα της Μαλαισίας και της Νορβηγίας, ερεύνησαν σε βάθος και απέκτησαν πολλές γνώσεις γι’ αυτές τις χώρες.
  • έκαναν φιλίες με παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων .

 

 

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου εκπροσώπησαν οι :

 

Βαλαβάνη Ευθυμία

Βασιλειάδου Σοφία

Βελισσάρη Ελευθερία

Κιόσια Σάρα

Κουκουτάρα Δέσποινα

Μιχαλόπουλος Μάριος

Μπρανιώτη Ιωάννα

Νεστοροπούλου Βασιλική

Φιλιππίδης Ηλίας

Χατζηπαναγιωτίδης Μάνος

 

Συγχαρητήρια … και του χρόνου!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής