breaking news Νέο

Τα προβλήματα αστυνόμευσης στην περιοχή του Δ.Αλεξάνδρειας έθεσε υπόψη του κου Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Π.Γκυρίνης

Τα προβλήματα αστυνόμευσης στην περιοχή του Δ.Αλεξάνδρειας έθεσε υπόψη του κου Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Π.Γκυρίνης

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας στο Πανόραμα της Βέροιας, εστίασε την απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια και στο Πλατύ και την επαναλειτουργία του Σταθμού Μελίκης.

Στην ενημέρωσή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας, τα οποία οφείλονται στην ελλιπή στελέχωση του Α.Τ. και του Τ.Α. Αλεξάνδρειας και του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος, ενώ ζήτησε την άμεση ενίσχυσή τους με αστυνομικούς, καθώς και με νέα οχήματα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκυρίνης, ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ημαθίας και η αστυνόμευση είναι δύσκολη εκ των πραγμάτων, τα φαινόμενα παραβατικότητας υπάρχουν και πρέπει να λυθούν χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας, ενώ η Δημοτική Αρχή κρίνει πως όλα τα παραπάνω καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την άμεση αντικατάσταση των οχημάτων των υπηρεσιών της Αστυνομίας με νέα και την προσθήκη επιπλέον οχημάτων, την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος σε Αστυνομικό Τμήμα και την επαναλειτουργία του Σταθμού Μελίκης.

Τις θέσεις αυτές του δημάρχου Αλεξάνδρειας, που ο δήμαρχος εξέθεσε τεκμηριωμένα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ασπάστηκαν και άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη και τις έθεσαν με τη σειρά τους στον υπουργό Προστασίας, αφού πρόκειται για ζητήματα που άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και απασχολούν το σύνολο των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επίσης, πέραν των προηγουμένων ο κ. Γκυρίνης ζήτησε των εντατικοποίηση των περιπολιών (πεζών και εποχούμενων), ώστε να λειτουργήσουν προληπτικά, γεγονός που θα πρέπει να συμβεί σε συνδυασμό με την ενίσχυση της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να παραχωρηθούν στο Δήμο Αλεξάνδρειας ακίνητα, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Υπουργείο και βρίσκονται στις Κοινότητες Σταυρού και Μελίκης, με σκοπό την αξιοποίησή τους από το Δήμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής