breaking news Νέο

Στρατηγός Κολοκούρης στην εξόδιο ακολουθία του ήρωα Γ.Κατσάνη : «Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογάται»

Στρατηγός Κολοκούρης στην εξόδιο ακολουθία του ήρωα Γ.Κατσάνη : «Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογάται»

Συγκινητικός ο επικήδειος λόγος του Μεράρχου μας, Υποστρατήγου Σάββα Κολοκούρη, στη μνήμη του ήρωα διοικητή της 33 ΜΚΔ, Ταγματάρχου Γεωργίου Κατσάνη, που έπεσε, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου του 1974 στο ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνα στον Πενταδάκτυλο, μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων. Από τις τάξεις των καταδρομών και ο Στρατηγός Κολοκούρης, μας γέμισε με περηφάνια με το λόγο του, όπως τον καταγράψαμε

από video τοπικών site της πατρώας γης του αείμνηστου, προαχθέντος μετά θάνατο σε αντιστράτηγο, Γεωργίου Κατσάνη, το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

«Αείμνηστε ήρωα Γεώργιε Κατσάνη. Βρισκόμαστε σήμερα όλοι κοντά σου, για να υποκλιθούμε μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας σου και να δηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Το Σιδηρόκαστρο σε υποδέχεται μετά από 46 ολόκληρα χρόνια, με συγκίνηση και τιμές ήρωα, τυλιγμένο στην Ελληνική και Κυπριακή  Σημαία και την ίδια στιγμή σε αποχαιρετά και σε κατευοδώνει στο μεγάλο, στο αιώνιο

ταξίδι σου με το οποίο ολοκλήρωσες την ηρωική σου πορεία προς την αθανασία.

Είναι ιερή η στιγμή που ένας ήρωας επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στεφανωθεί με τις δάφνες της αιώνιας δόξας, καθώς του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται».

Όσο τον όρκο τιμής, υπέρ βωμών και εστιών, που έδωσε με το αίμα του ο Γεώργιος Κατσάνης, ακολουθούν οι Έλληνες αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τα στελέχη, αλλά και οι στρατιώτες μας, το έθνος δεν έχει τίποτε να φοβάται από τις προκλήσεις των Τούρκων.

Αθάνατος και από εμάς ο ήρωας Κατσάνης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής