breaking news Νέο

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Στην Α' κατηγορία οι Σχοινάς, Άχθρος Αρούρης και Μαρίνα

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Στην Α' κατηγορία οι Σχοινάς, Άχθρος Αρούρης και Μαρίνα

Μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της Ένωσής μας και τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου έχουν ήδη καπαρωθεί. Ο Σχοινάς συγκεκριμένα, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Α' όμιλο πήρε το πρώτο εισιτήριο, ενώ την άνοδό τους στην Α' κατηγορία έχουν εξασφαλίσει και ο Άχθος Αρούρης, με τον Α.Ο. Μαρίνας από τον Β' όμιλο, καθώς έχουν πάρει μια διαφορά 12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα από τον Άτλα Ζερβοχωρίου που βρίσκεται στην 3η θέση και ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή δεν καλύπτεται η βαθμολογική διαφορά που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για την διεξαγωγή των πλεϊ οφ. Άχθος Αρούρης και ο Α.Ο. Μαρίνας λοιπόν καταλαμβάνουν την 1η και την 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Β' ομίλου και φυσικά δεν θα διεξαχθούν αγώνες πλεϊ οφ.

Στην κορυφή λοιπόν του β' όμιλου η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η πρώτη θέση για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Β' κατηγορίας, με τον Άχθο Αρούρη, καθώς ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Α.Ο. Μαρίνας (ισόπαλες 1-1 οι δύο ομάδες στον Α' γύρο, ενώ στην Β' είχε κερδίσει ο Αρούρης με 2-0) να χρειάζεται έναν βαθμό στον κυριάτικο αγώνα του με τον Απόλλωνα, στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό του και να διεκδικήσει τον τίτλο του υπερπρωταθλητή στην Β' κατηγορία με την 1η του Α' ομίλου που είναι η Α.Ε. Σχοινά. Έναν τίτλο που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερα από μια τιμητική διάκριση, αφού τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος των δύο ομίλων ανεβαίνουν στην Α' κατηγορία.

Αγώνες πλεϊ οφ λοιπόν δεν θα γίνουν στον Β' όμιλο της Β' κατηγορίας, με τις έξι πρώτες ομάδες να κρατούν την θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αντίθετα ερωτηματικό υπάρχει όσον αφορά τους αγώνες των πλεϊ άουτ, καθώς η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Νάουσας απέχει οκτώ βαθμούς από τον προτελευταίο Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου κι αν διατηρηθεί και μετά την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την Κυριακή αυτή η διαφορά τότε δεν θα διεξαχθούν ούτε αγώνες πλεϊ άουτ. Αντίθετα αν η Δόξα Νάουσας που αντιμετωπίζει στην έδρα της την Πατρίδα κερδίσει και ο Απόλων Αγ. Γεωργίου από την άλλη δεν καταφέρει να κερδίσει τον Άχθο Αρούρη, που θα παίζει για την 1η θέση τότε κανονικά θα διεξαχθεί η διαδικασία των πλεϊ άουτ, από την οποία θα υποβιβαστεί η ομάδα που θα καταταγεί τελευταία.

Στον Α' όμιλο όπως ήδη αναφέραμε η Α.Ε. Σχοινά που καταλαμβάνει την πρώτη θέση κερδίζει και το πρώτο εισιτήριο της ανόδου, ενώ το δεύτερο θα το διεκδικήσουν μέσω πλεϊ οφ οι τέσσερις ομάδες που ακολουθούν. Ο Ατρόμητος Διαβατού που έχει 31 βαθμούς, η ΑΕ Καμποχωρίου 31, όσους και η ΑΕ Καψόχωρας που βρίσκεται στην 4η θέση με την Ακαδημία Τρικάλων που έχει 27 βαθμούς.

Στον Α' όμιλο η νίκη που πήρε την περασμένη αγωνιστική η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας με αντίπαλο την Δόξα Κυψέλης, αποδείχθηκε υπερπολύτιμη αφού της δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των πλεϊ άουτ.

Μια αγωνιστική λοιπόν πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θεωρείται σίγουρο ότι στον Α' όμιλο θα διεξαχθούν κανονικά πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ, ενώ στον Β' έχουμε την απευθείας άνοδο και της δεύτερης στην βαθμολογία ομάδας και συνεπώς δεν διεξάγονται πλεϊ οφ, ενώ ερωτηματικά αποτελούν τα πλεϊ άουτ.

ΚΑΜΠΟΧΩΡΙ – ΔΙΑΒΑΤΟΣ 1-1: Η ομάδα του Διαβατού προηγήθηκε μόλις στο 5' με γκολ του Αρβανιτίδη, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 17' με τον Καραλιόπουλο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Γκαλαϊτσης – Ασβεστάρας).

ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ – ΛΟΥΤΡΟΣ 1-1: Μέτριο παιχνίδι στο γήπεδο των Παλατιτσίων με τον Τσούπρο στο 65' να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους και τον Αναστασόπουλο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 77'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνίδης (Χαλατζιούκας – Μπατσίλας).

ΚΥΨΕΛΗ – ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ 1-3: Πολύ σημαντική νίκη, για την παραμονή της στην κατηγορία πήρε η Νέα Γενεά που κέρδισε εκτός έδρας την Δόξα Κυψέλης με 1-3.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 15' με τον Γιδαρόπουλο, με την Νικομήδεια στη συνέχεια να πετυχαίνει τρία τέρματα με τους Τεπετό (30'), Πήχα (60') και Σιδηρόπουλο (90') και να φθάνει στη νίκη.

Διαιτητής ο κ. Λαζάρου (Μητρόπουλος – Ντόβας).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 4-2: Ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου νίκησε στο γήπεδό του τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 4-2 και κράτησε την διαφορά των 8 βαθμών από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Νάουσας.

Η διαμόρφωση του σκορ: 10' Σαρκατζής 1-0, 20' Σαρκατζής 2-0, 30' Μοτσιόπουλος 2-1, 50' Μαγγίζης 3-1, 60' Τσακαλίδης 3-2, 70' Παπαδόπουλος 4-2.

Διαιτητής Χρυσάνης (Τσιουγγαρής – Παπαντώνης).

ΡΑΧΙΑ – ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ 1-2: Με δύο γκολ που πέτυχε στο τελευταίο 10λεπτο η Δόξα Νάουσας νίκησε εκτός έδρας τον Εθνικό Ραχιάς και εξακολουθεί να ελπίζει στην συμμετοχή της στα πλεϊ άουτ.

Στο σκορ προηγήθηκε η γηπεδούχος στο 45' με τον Φεϊμ με την φιλοξενούμενη να γυρίζει το αποτέλεσμα στα τελευταία δέκα λεπτά με δύο γκολ του Γαλανού (80' και 85').

Διαιτητής ο κ. Παπαδάης (Σαμαράς – Τασιώνας).

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ – ΠΑΤΡΙΔΑ 1-0: Με γκολ που πέτυχε στο 20' ο Ταυλικός, ο Άχθος Αρούρης νίκησε στην έδρα του την Πατρίδα και εξασφάλισε την άνοδό στην Α' κατηγορία.

Διαιτητής ο κ. Γιαγκιτζόγλου (Κιρμανίδης – Μαργαρίτης).

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 3-1: Παρότι βρέθηκε στο Α' ημίχρονο πίσω στο σκορ με γκολ που δέχθηκε στο 30' από τον Γκότση, το Ζερβοχώρι στην επανάληψη πέτυχε τρία τέρματα με τους Κολοκοτρώνη (60' και 69') και Κεχαϊδη και πήρε την νίκη.

Διαιτητής Γαβράς (Γκόγκας – Μπακάλης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής