breaking news Νέο

Η Π.Κ.Μ. στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας

  • Η Π.Κ.Μ. στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας
  • Η Π.Κ.Μ. στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας
  • Η Π.Κ.Μ. στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με το μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ, διοργανώθηκε η συμμετοχή 12 επιχειρήσεων  ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την “Munich Fabric Start” (4-6/2/2020) στο Μόναχο και τη “Nomad Metropolis” (6-8/2/2020) στη Μαδρίτη.

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις, αφού προηγήθηκε η συμμετοχή στις εκθέσεις του Σεπτεμβρίου του 2019.

Συνολικά στις δύο εκθέσεις συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν περισσότερες από 500 Β2B συναντήσεις με ξένους αγοραστές, που είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 1,2 εκατομμύρια  ευρώ.

Από πλευράς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση του Μονάχου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους εκθέτες και άκουσε τις εντυπώσεις τους.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει για δεύτερη φορά μέσω του ΣΕΠΕΕ τις δύο εκθέσεις κρίνεται πολύ θετική και εξαιρετικά σημαντική υποστήριξη στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών τους.

                Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι επιχειρηματίες στον τομέα της ένδυσης και της  κλωστοϋφαντουργίας  από την Κεντρική Μακεδονία, αποδεικνύουν ότι ο κλάδος τους στηρίζεται σε γερές  βάσεις και παρά τα  πλήγματα που δέχτηκε  τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει ν’ ανακάμπτει.

Στις  πρόσφατες διεθνείς  εκθέσεις  μόδας του Μονάχου και της Μαδρίτης κέρδισαν τις εντυπώσεις με την υψηλή ποιότητα και την υψηλή  αισθητική  των προϊόντων τους, ενώ έκλεισαν σημαντικές  οικονομικές συμφωνίες, ενισχύοντας την πεποίθησή μας ότι  πρόκειται για έναν  πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο οικονομικό χώρο ο οποίος διατηρεί τη δυναμική του.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της για γρήγορη πορεία  του τόπου μας προς την ανάπτυξη, στηρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων με μεράκι και όρεξη που μοχθούν για πρόοδο και ευημερία. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις  για το άνοιγμα του δρόμου προς τις ξένες  αγορές,  στους παραγωγικούς κλάδους και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία, γιατί  μόνο με συνεργασία και συλλογική προσπάθεια, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις ευρώ (το 70% της χώρας).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την συνέχιση της συμμετοχής της στις επόμενες διοργανώσεις των εκθέσεων “Munich Fabric Start” και “Momad” το Σεπτέμβριο του 2020, ενώ παράλληλα εξετάζει την δυνατότητα διεύρυνσης των συμμετοχών της και σε άλλες εκθέσεις του εξωτερικού την επόμενη χρονιά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής