breaking news Νέο

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Μπαίνουμε σε περίοδο πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Μπαίνουμε σε περίοδο πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της Ένωσης μας με τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου να έχουν ήδη «καπαρωθεί». Συγκεκριμένα την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσής μας έχουν εξασφαλίσει η Α.Ε. Σχοινάς από τον 1ο όμιλο και ο Άχθος Αρούρης με τον Α.Ο. Μαρίνας από τον 2ο καθώς και οι δύο αυτές ομάδες έχουν αποκτήσει διαφορά 12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα, από τον Άτλα Ζερβοχωρίου που βρίσκεται στην 3η θέση και ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική, η μεταξύ τους διαφορά δεν μπορεί να πέσει κάτω από τους επτά βαθμούς, όριο που προβλέπεται σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να διεξαχθούν τα πλεϊ οφ. Έτσι από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τρεις ομάδες εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου ενώ το τέταρτο θα το διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες από τον 1ο όμιλο. Ο Ατρόμητος Διαβατού, η ΑΕΚ Καμποχωρίου, η Α.Ε. Καψόχωρας και η Ακαδημία Τρικάλων.

Αυτό που μπορεί να αλάξει την τελευταία αγωνιστική είναι η σειρά των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα, που δίνει και πλεονέκτημα έδρας.

Αυτή τη στιγμή, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος Διαβατού που βρίσκεται στην 2η θέση, πίσω από την ΑΕ Σχοινά, έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και θα το διατηρήσει εφόσον την Κυριακή κερδίσει στο γήπεδό του τον ΠΑΟ Παλατιτσίων. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει από την ΑΕΚ Καμποχωρίου και την ΑΕ Καψόχωρας που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση έχοντας έναν βαθμό λιγότερο.

Όσον αφορά την Ακαδημία Τρικάλων ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα φέρει την Κυριακή κόντρα στην Νέα Γενεά Νέας Νικομήδειας θα παραμείνει στην 5η θέση, γεγονός που σημαίνει ότι θα παίξει στο πλεϊ οφ με μειονέκτημα έδρας.

Όσον αφορά τα πλεϊ άουτ στον 1ο όμιλο είναι εξασφαλισμένα αφού η διαφορά της ουραγού του βαθμολογικού πίνακα Νέας Γενεάς από την προτελευταία Δόξα Κυψέλης είναι τρεις βαθμοί και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τους έξι που προβλέπει σαν προϋπόθεση η προκήρυξη για να μην γίνουν πλεϊ άουτ.

Στον 2ο όμιλο όπως ήδη αναφέραμε, δεν θα διεξαχθούν αγώνες πλεϊ οφ αφού η δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα ομάδα, όποια κι αν είναι, ο Άχθος Αρούρης, η Α.Ο. Μαρίνας έχει διαφορά μεγαλύτερη από την ομάδα που ακολουθεί τον Άτλα Ζερβοχωρίου ή τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και συνεπώς και οι δύο (Άχθος Αρούρης και Α.Ο. Μαρίνας) παίρνουν τα εισιτήρια ανόδου δίχως να χρειαστεί να μπούνε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ οφ.

Στην κορυφή του 2ου ομίλου της Β' κατηγορίας το ενδιαφέρον εστιάζεται στην «μάχη» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο του σούπερ πρωταθλητή της κατηγορίας, με τον Άχθο Αρούρη που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον Α.Ο. Μαρίνας να ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού έχει καλύτερο συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Όσον αφορά τώρα τα πλεϊ άουτ, όπως ήδη αναφέραμε στον 1ο όμιλο θα πραγματοποιηθούν σίγουρα, ενώ στον 2ο η Δόξα Νάουσας που βρίσκεται στην τελευταία θέση, θα πρέπει να καλύψει μία διαφορά δύο βαθμών από τον προτελευταίο Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου για να διεξαχθούν κανονικά τα πλεϊ άουτ.

Θα πρέπει δηλαδή η ίδια να κερδίσει στην έδρα της την ομάδα της Πατρίδας, που σε μια τέτοια περίπτωση θα συμμετάσχει και η ίδια στα πλεϊ άουτ έτσι ώστε η διαφορά με την ομάδα που θα βρίσκεται πάνω από αυτήν να πέσει κάτω από τους επτά βαθμούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής