breaking news Νέο

«Οι Μεγάλες Δίκες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Οι Μεγάλες Δίκες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Βρετανός Διδάκτωρ της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Warwick, A. T. Williams, στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Έρευνά του «Οι Μεγάλες Δίκες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» (Εκδ. Μεταίχμιο, Μτφρ. Ελ. Αστερίου, Αθήνα 2017), ρίχνει φως στο μοναδικό στην Ιστορία εγχείρημα παραπομπής σε Δίκη Εγκληματιών Πολέμου.

Η Δίκη της Νυρεμβέργης, ευρέως γνωστή, ήταν ένα τμήμα αυτού του ευρύτερου σχεδίου Απόδοσης Δικαιοσύνης. Μαζί της, στον παρόντα τόμο, εξετάζονται και οι περιπτώσεις των, Νόϋενγκαμε, Μπούχενβαλτ, Λύνεμπουργκ Χάϊντε, Νόϋστατ, Λύνεμπουργκ, Νταχάου και Αμβούργου. Σε όλες τις περιπτώσεις τέθηκε σε εφαρμογή ένα σύστημα εδραιωμένο στο Δίκαιο που θα νικούσε το Κακό. Το Δίκαιο λοιπόν, ήταν η πολιτισμένη απάντηση, με την ελπίδα ότι θα επιβεβαιωνόταν ο Πολιτισμός της Ανθρωπότητας.

Στο ερώτημα αν «Αποδόθηκε τελικά Δικαιοσύνη;», ο Βραβευμένος Συγγραφέας A. T. Williams εξετάζει την ιστορία αυτού του εγχειρήματος, αποκαλύπτοντας τις λιγότερο γνωστές πτυχές του. Στην ενδελεχή Έρευνά του περιλαμβάνει μαρτυρίες, πρακτικά, δικογραφίες και ειδικές έρευνες για να αναδείξει το μοναδικό αυτό Χρονικό της Δικαιοσύνης.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής