breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Νίκη που «γέννησε» ελπίδες

ΒΕΡΟΙΑ: Νίκη που «γέννησε» ελπίδες

Να λοιπόν που η ΒΕΡΟΙΑ ξαναμπήκε για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι της ανόδου της Super League. Όχι, δεν έγινε το φαβορί και δεν μπορείς να χρίσεις κάποιον φαβορί, όταν ύστερα από ενάμισι περίπου γύρο, επτά ομάδες, που απέχουν από έξι μέχρι τρεις βαθμούς μεταξύ τους, διεκδικούν την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην επόμενη κατηγορία. Απλά από την περασμένη Κυριακή το απόγευμα και μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του Θεσπρωτού, την ήττα του Ιωνικού στη Ρόδο από τον Διαγόρα και την ισοπαλία της Νίκης Βόλου, με τον συντοπίτη της Ολυμπιακό, η ΒΕΡΟΙΑ κρατάει και πάλι την τύχη στα ... πόδια των ποδοσφαιριστών της. Δεν χρειάζεται κανένα άλλο αποτέλεσμα για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Κάνει πέντε νίκες στα πέντε παιχνίδια που της απομένουν και την νέα περίοδο αγωνίζεται στην Super League2. Aυτό σημαίνει οι ποδοσφαιριστές κρατάνε την τύχη της ομάδας τους στα... πόδια τους.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ που γνώριζαν ότι τα περιθώρια, για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα τους είχαν στενέψει και δεν υπήρχε αύριο γι' αυτήν παρά μόνο το σήμερα μπήκαν αποφασισμένοι, αυτό τουλάχιστον έδειξε η διαμόρφωση του σκορ, να καθαρίσουν το αποτέλεσμα από νωρίς και να βάλουν φραγμό στις όποιες αισιόδοξες σκέψεις είχε ο αντίπαλός τους και το πέτυχαν αφού μετά από ένδεκα λεπτά αγώνα προηγούντο ήδη με 0-2.

Στο 3ο λεπτό συγκεκριμένα του παιχνιδιού ο Πόζογλου με ωραία πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Πασά και αυτός από το ύψος της περιοχής με άψογο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού και άνοιξε το σκορ.

Οκτώ λεπτά αργότερα και στην δεύτερη οργανωμένη επίσκεψή της στα καρέ της γηπεδούχου ομάδας η ΒΕΡΟΙΑ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Πόζογλου ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον Ξανθιώτη διαιτητή να καταλογίζει το αναμφισβήτητο πέναλτι και τον Πόζογλου που ανέλαβε την εκτέλεσή του με ψύχραιμο πλασέ να γράφει το 0-2.

Η ΒΕΡΟΙΑ που συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι είχε μία ακόμη καλή στιγμή και αν ο Πασάς ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά της. Ο Πόζογλου συγκεκριμένα στο 15' εκτέλεσε με αριστουργηματικό τρόπο ένα φάουλ, με τον Πασά να παρεμβάλεται στην πορεία της μπάλας και με προβολή να την στέλνει από κοντά ελάχιστα άουτ.

Μετά το 25' η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 27' είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Ευθυμίου, ύστερα από σέντρα του Ζούρκου να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Ακολούθησε ένα περίπου δεκάλεπτο απόλυτης ηρεμίας και στα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν τα πάνω – κάτω.

Στο 42' συγκκεριμένα ο Ραμίρεζ εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κολλά με κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 1-2 ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Κολλά ισοφαρίζοντας το σκορ.

Με το ισόπαλο 2-2 οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη ο Θεσπρωτός, με καλύτερη ψυχολογία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Όμως ο ενθουσιασμός, από τα δύο τέρματα που είχαν πετύχει στα τελευταία τέσσερα λεπτά των γηπεδούχων γρήγορα κόπασε και από το 55' η ΒΕΡΟΙΑ άρχισε να μπαίνει επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή χάνοντας μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ στο 57' όταν ύστερα από σουτ του Σιμόνι, που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι στην θέση του τραυματία Ζούρκο, ο οποίος με τη σειρά του τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον επίσης τραυματία Πέντα, ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού Κινάλης απέκρουσε δύσκολα, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι από κει στο κάθετο και να απομακρύνεται, όπως, όπως από τους αμυντικούς της γηπεδούχου.

Η ΒΕΡΟΙΑ που σταδιακά ανέβαζε την πίεσή της στην αντίπαλη άμυνα είχε μία ακόμη καλή στιγμή να πετύχει ένα τρίτο τέρμα και να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ στο 66' με τον Πασά που για ελάχιστα δεν κατάφερε να προλάβει την παράλληλη σέντρα του Ταϊρη και να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ όμως δεν άργησε να φέρει αποτέλεσμα. Στο 72' ο Μπλέτσας με σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε για τρίτη φορά στο παιχνίδι τον Κινάλη και ξαναέδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε λίγο αργότερα ο Σιμόνι εκμεταλλευόμενος την αντεπίθεση της ομάδας του και την ωραία πάσα του Πασά.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Τα προβλήματα απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει η ΒΕΡΟΙΑ, αφού για διάφορους λόγους ο Κώστας Γεωργιάδης δεν είχε στη διάθεσή του τον Μαραγκό και τον Παυλίδη, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα έχασε από τραυματισμό και τον Πέντα, με τον Ζούρκο, δεν την εμπόδισαν να ξεπεράσει τις όποιες κακοτοπιές ήρθαν να προστεθούν στην διάρκεια του αγώνα και το σοκ από την απρόβλεπτη εξέλιξη του σκορ, να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και να πετύχει άλλα δύο τέρματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχονταν επό ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων παίρνοντας έτσι μια πολύτιμη νίκη που την φέρνει και πάλι με αξιώσεις στην διεκδίκηση της ανόδου στην επόμενη κατηγορία.

Γενικά η ΒΕΡΟΙΑ στην Ηγουμενίτσα παρουσίασε μια γεμάτη εικόνα και άφησε υποσχέσεις, με τους παίκτες της να έχουν όλοι σχεδόν απόδοση που κυμάνθηκε πάνω από το μέτριο, με τους Πασά, Τόζογλου, Βεργώνη και Ταϊρη πάντως να ξεχωρίζουν.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ξανθιώτη, Τσοπουλίδη και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Κιλικιώτη και Καμπερίδη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κινάλης, Ζούρκος, Κόλλα, Καρβούνης, Κοντοές, Κολτσίδας, Σερβιλάκης, Ραμίρεζ, Δημητρούλας (69' Κυζβιρόπουλος), Μπίκας, (73' Ντάλα Κόστα), Ευθυμίου (82' Κωνσταντίνου).

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Γεωργιάδης, Μπλέτσας, Μανιώτης, Στάμου, Ταϊρης, Βεργώνης (79' Πολύζος), Πέντα, (41' λ.τρ. Ζούρκος/46' λ.τρ. Σιμόνι), Καραγιάννης, Πόζογλου, Πασάς.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θεσπρωτός – ΒΕΡΟΙΑ   2-4

Αιγάλεω – Τρίκαλα        1-0

Διαγόρας – Ιωνικός 1-0

Ολυμπιακός Β. - Νίκη Β.        1-1

Ιεράπετρα – Ασπρόπυργος     1-0

Τρίγλια – Ιάλυσος  0-2

Καλαμάτα – Καβάλα      0-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερ.  βαθ.

  1. Τρίκαλα  25-13       40
  2. Ιωνικός    24-12       37
  3. ΒΕΡΟΙΑ  25-17       34
  4. Ιεράπετρα       21-17       34
  5. Καβάλα   20-11       33
  6. Νίκη Βόλου    24-18       33
  7. Διαγόρας 25-15       32
  8.  Ολυμπιακός Β.       28-29       31
  9. Θεσπρωτός     25-30       24
  10. Αιγάλεω  14-21       24
  11. Ιάλυσος   15-23       23
  12. Ασπρόπυργος  20-30       20
  13. Καλαμάτα       16-26       18
  14. Τρίγλια    13-33       14

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής