breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας : «Δεν υπάρχει θέμα απόσχισης της Βεργίνας από το Δήμο Βέροιας»

  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας : «Δεν υπάρχει θέμα απόσχισης της Βεργίνας από το Δήμο Βέροιας»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας : «Δεν υπάρχει θέμα απόσχισης της Βεργίνας από το Δήμο Βέροιας»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας : «Δεν υπάρχει θέμα απόσχισης της Βεργίνας από το Δήμο Βέροιας»

Η Βεργίνα βρέθηκε μεταξύ των αναφορών που έκανε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας το λόγο με την έναρξη της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Αφορμή γι' αυτό στάθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και η προσπάθεια κάποιων να εγείρουν ζήτημα απόσχισής της από το Δήμο, κάτι το οποίο ο κ. Βοργιαζίδης χαρακτήρισε «ατυχές γεγονός», επισημαίνοντας πως «κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν αισθήματα, που οδηγούν σε άκαιρες κατευθύνσεις και δεν βοηθούν». Σημείωσε, δε, πως «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εμείς σεβόμαστε την ιστορία της Βεργίνας».

Μάλιστα, ο κ. Βοργιαζίδης, σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο πειστικός επ’ αυτού του ζητήματος, είπε : «Αν ο Δήμος Βεργίνας ήταν αυτόνομος, θα έπαιρνε 32.000 Ε και με αυτά έπρεπε να κάνει το τεχνικό του πρόγραμμα και 300.000 ΚΑΠ».

Ακόμα, ο κ. Βοργιαζίδης θύμισε πως «εμείς καταφέραμε να βάλουμε υπό ένταξη το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Βεργίνας, τη στιγμή που η εν λόγω Δημοτική Ενότητα έχει κάτω από 2000 κατοίκους», ενώ συνάμα κατέστησε σαφές ότι «η πόλη της Βέροιας πληρώνει τα Δημοτικά τέλη προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, σηκώνοντας μεγάλο βάρος».

Στα λεγόμενα όμως του Δημάρχου για τη Βεργίνα, ο κ. Παυλίδης παρατήρησε πως «το θέμα είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα. Και οι δικοί σας υποψήφιοι αγανακτούν για τη σημερινή κατάσταση», προτάσσοντας την έλλειψη wifi, αλλά και θυμίζοντας την πρόταση στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του («ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ») για μεταφορά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στη Βεργίνα.

Πάντως και ο Γιώργος Γουλτίδης με τη σειρά του διερωτήθηκε λίγο αργότερα : «Εσείς δίνετε περισσότερα από τις 32.000 Ε έχετε την εντύπωση;» κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη της Βεργίνας. Ο ίδιος, δράττοντας την ευκαιρία, ευχαρίστησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την επανίδρυση της Τουριστικής Αστυνομίας στη Βεργίνα.

 

Λόγος και πάλι για το Αρχοντικό Σαράφογλου

Δεν ήταν μόνο η Βεργίνα, για την οποία έγινε λόγος στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, αλλά και το αρχοντικό Σαράφογλου, κατόπιν ερωτημάτων των κ.κ. Παύλου Παυλίδη, Αντώνη Μαρκούλη και Κώστα Παλουκίδη. Τόσο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης στις απαντήσεις τους ξεκαθάρισαν ότι υπάρχει απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου, όχι όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και θα λάβει την απόφαση πάνω στο εν λόγω θέμα.

Μάλιστα, ο κ. Τσαχουρίδης αναφέρθηκε στο άρθρο του πρώην Διευθυντή της ΚΕΠΑ (Γιάννη Καμπούρη), το έργο του οποίου είναι αναγνωρισμένο στη θέση αυτή, με τον ίδιο να επισημαίνει : «Άλλο θέση, άλλο συκοφαντική δυσφήμιση και άλλο εξύβριση. Εμείς απαντάμε πολιτικά. Εμάς μας κατέταξαν οι πολίτες στις θέσεις μας και έχουμε υποχρέωση να τους ακούμε και στο τέλος παίρνουμε την πολιτική ευθύνη».

Ο κ. Τσαχουρίδης, κληθείς να τοποθετηθεί και στο ζήτημα της στατικότητας που αναφέρθηκε για το κτίριο, είπε πως είναι κάτι που γίνεται, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Λεωνίδας Ακριβόπουλος, έκρινε φρόνιμο να πει πως «το κτίριο Σαράφογλου δεν χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εκδηλώσεων επί των δικών του ημερών στην ΚΕΠΑ».

Πάντως, για το στατικό πρόβλημα του κτιρίου που έγινε λόγος, ο νυν πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς σημείωσε πως για τούτο θα πρέπει να υπάρξει απάντηση από την τεχνική υπηρεσία, αν υπάρχει δηλαδή.

• Σ' ένα θέμα, αυτό των εγκαταλελειμμένων κατοικιών που είναι διάσπαρτες στη Βέροια, αναφέρθηκε η κ. Γεωργία Μπατσαρά, επικεφαλής του συνδυασμού «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη», επισημαίνοντας πως είναι επικίνδυνες, αλλά και εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας. «Είναι ένα μείζον θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

• Τι γίνεται με την ΕΒΖ αναρωτήθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, το θέμα της οποίας χαρακτήρισε «σκάνδαλο». Ένα ζήτημα - όπως είπε - που δεν έθιξε κανείς στον ΥΠΑΑΤ κατά την επίσκεψή του εδώ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και κινδυνεύει η τευτλοπαραγωγή. Τόνισε δε πως «το σώμα θα πρέπει να πάρει θέση και να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση του σκανδάλου, που θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία».

• Σ' ένα θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Παλουκίδης, στο που θα «κουμπώσει» ο κάθετος άξονας της Εγνατίας, υπό μορφήν ερωτήματος. Απάντηση επ’ αυτού έλαβε από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών και νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Άρη Λαζαρίδη, λέγοντας ότι, αν και ο Δήμος Βέροιας ήθελε να «κουμπώσει» στον κόμβο Βέροιας, η Νάουσα άσκησε βέτο (επί Δημάρχου Τάσου Καραμπατζού). Επικρατέστερη πρόταση; Κάπου ανάμεσα στον κόμβο της Κουλούρας και στον κόμβο της Βέροιας, πλην όμως με τον κίνδυνο να κλείσει o πρώτος».

• Ο, δε, Γιώργος Μιχαηλίδης με τη σειρά του έθεσε θέμα «απόσχισης» των οικισμών Λαζοχωρίου ή Ταγαροχωρίου, προτείνοντας να μετατραπούν σε δημοτικές κοινότητες με όλα τα οφέλη.

Πρόταση που βρήκε πολιτικά σύμφωνο το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη. Μάλιστα, ο τελευταίος έκανε γνωστό πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες και τα πρώτα οφέλη θα έρθουν μέσω... των λογαριασμών του νερού.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής