breaking news Νέο

"Veria Puppet" : Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας της Βέροιας

Το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας της Βέροιας, «Veria Puppet», υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ισπανού Juanjo Corrales, με διοργανωτή την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία και δικτυωμένο με το «ΘΕΣ puppet '17», έρχεται να μετατρέψει τις πρώτες πέντε ημέρες του Νοεμβρίου σε μια συνεχόμενη γιορτή για την πόλη! Για πρώτη φορά η πλατεία Δημαρχείου μεταμορφώνεται σε... Ανοιχτή Πλατεία Κουκλοθεάτρου με ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, 7 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, από 4 βραβευμένους θιάσους, με 4 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 3 διαφορετικές χώρες (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ) και 1 εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του χώρου και της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών! Θεατρικά έργα χωρίς λόγια, με πολύ μουσική, κίνηση και εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων, ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, για να μυήσουν... μεγάλους και μικρούς του κουκλοθέατρου.

«Η τάση του ανθρώπου να δίνει ζωή στα άψυχα είναι αρχέγονη και ιδιαίτερα δυνατή στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ενυπάρχει δε μέσα του για όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μέσω του κουκλοθέατρου, η προσπάθεια να ζωντανέψεις τα άψυχα αποκτά χαρακτήρα δημιουργικής περιπέτειας που συναρπάζει μικρούς αλλά και μεγάλους», επεσήμανε στην αρχή ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ «Veria Puppet», στο ξενοδοχείο «Κόκκινο Σπίτι». Στάθηκε στην επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια και φέτος – όπως είπε – με επιδίωξη την καθιέρωση αυτού του Φεστιβάλ στην πόλη.

«Είναι ένα θέαμα, που δεν το βρίσκεις εύκολα. Και είναι ευκαιρία να έρθουν παιδιά του Δήμου μας εδώ να δουν πράγματα, που δεν θα τα δουν, αλλά και μεγαλύτεροι, που αναζητούν μία μαγική και δημιουργική διέξοδο από την καθημερινότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Χουάνκο Κορράλες, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας, τόνισε ότι το κουκλοθέατρο είναι μία τέχνη, που εξελίσσεται κι όχι σχολικές παραστάσεις με κούκλες. Μάλιστα, όπως ανέφερε, στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις, όπου μία τέτοια θα λάβει χώρα στην πλατεία Δημαρχείου. Ο θίασος Circo Mobile θα εγκαταστήσει στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου ένα λεωφορείο και ένα μεγάλο φορτηγό, τα οποία είναι διαμορφωμένες αίθουσες κουκλοθέατρου. Εκεί το πρωί θα γίνονται παραστάσεις για τα σχολεία και το απόγευμα για το κοινό έως το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, οπότε και θα μετατρέψουν την πλατεία Δημαρχείου σε... μία Ανοιχτή Πλατεία Κουκλοθέατρου.

Η κ. Νανά Καραγιαννίδου, υπεύθυνη προγραμματισμού, οργάνωσης, παραγωγής, προβολής, επεσήμανε ότι πέρυσι 2.500 θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις, ενώ φέτος που αυξήθηκαν αυτές, η προσέλευση των θεατών θα είναι περισσότερη.

Ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Γιάννης Καμπούρης τόνισε ότι «αυτό που επιχειρείται είναι κάτι διαφορετικό και έχει μία άλλη οπτική και φαντασία θέαμα.

Ένα θέαμα για όλους ανεξάρτητα ηλικίας.

Η Βέροια δείχνει για πολλοστή φορά ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρος. Να φιλοξενήσει πρωταγωνιστές παγκόσμιας εμβέλειας. Η Βέροια μπορεί και το πράττει».

Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε, όταν και προβλήθηκαν κάποιες φωτογραφίες και 2 βιντεάκια από τις δράσεις αυτές.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής