breaking news Νέο

Η άποψη του πάγκου

  • Η άποψη του πάγκου
  • Η άποψη του πάγκου

Μια νίκη, ύστερα από πέντε αρνητικά αποτελέσματα, ήταν αρκετή για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Όπως γράψαμε και στην χθεσινή περιγραφή του αγώνα της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, όχι, η ΒΕΡΟΙΑ δεν έγινε ξαφνικά το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, όμως οι παίκτες της κρατάνε πλέον την τύχη της ομάδας τους στα... πόδια τους. Δεν χρειάζονται το αποτέλεσμα καμιάς άλλης ομάδας, για να πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Super League 2.

Κάνουν πέντε νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που τους απομένουν και πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στο δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Και βέβαια αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αφού κανένα από τα πέντε επόμενα παιχνίδια που θα δώσει δεν είναι εύκολο. Όλα έχουν τις δυσκολίες τους. Άλλα μεγαλύτερες και άλλα μικρότερες. Εξάλλου όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, οι διαφορές των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League φέτος είναι μικρές και τα περισσότερα αποτελέσματα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Έτσι βλέπεις ομάδες που διεκδικούν την άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία να σκοντάφτουν σε αντιπάλους που αγωνίζονται να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τους ανταγωνιστές της στην διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που δίνει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου στην Super League 2. Το ζητούμενο για τη ΒΕΡΟΙΑ είναι να διατηρήσει τουλάχιστον την διαφορά που έχει αυτή τη στιγμή, από τον Ιωνικό τον οποίο αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο την τελευταία αγωνιστική για να παίξει την άνοδο στην έδρα της. Και αυτό είναι εφικτό, αφού δεν κινδυνεύει μόνο η ίδια να χάσει βαθμούς στα παιχνίδια που της απομένουν, αλλά και ο Ιωνικός, που αυτή τη στιγμή προβάλει σαν ο βασικός αντίπαλός της στην διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Και δεν νομίζουμε ότι ήταν τυχαίο που ο συνεργάτης του προπονητή της ΒΕΡΟΙΑΣ του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν κάθισε στον πάγκο και φυσικά δεν εμφανίστηκε και στην συνέντευξη τύπου, ο Βαγγέλης Ντίσιος, απέφυγε να μιλήσει για στόχους και για άνοδο, αλλά το μόνο που είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ήταν ότι το φετινό πρωτάθλημα και φυσικά εννοούσε τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν και τα ισάριθμα εισιτήρια της ανόδου στην SuperLeague 2, θα παιχθεί μέχρι και την τελευταία του αγωνιστική, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και συνεπώς όλοι οι αγώνες κρύβουν παγίδες και απόδειξη το ότι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία επανειλημμένα έχουν κάνει ζημιά σε αντιπάλους που κάνουν πρωταθλητισμό.

Από την δική του πλευρά ο προπονητής του Θεσπρωτού και παλιά δόξα του Παναθηναϊκού ο Χουάν Ρότσα έκανε αναφορά στα προηγούμενα έξι παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του για το πρωτάθλημα, από τα οποία συγκέντρωσε 13 βαθμούς χαρακτηρίζοντας την συγκομιδή σαν μεγάλο κατόρθωμα για μια ομάδα σαν την δική του που τώρα χτίζεται.

Αναφερόμενος δε στη ΒΕΡΟΙΑ ο προπονητής του Θεσπρωτού είπε ότι διαθέτει ποιοτική ομάδα, με πολύ καλούς και ποιοτικούς για την κατηγορία ποδοσφαιριστές.

Να δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τις δηλώσεις των προπονητών των δύο ομάδων.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΙΣΙΟΣ: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική».

«Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του αγώνα αφού ο σημερινός αντίπαλός μας ο Θεσπρωτός προέρχονταν από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων που αποδείκνυαν την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Καταστρώσαμε λοιπόν τα σχέδια μας για το παιχνίδι με πολύ μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο.

Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο σκορ σχετικά γρήγορα και λίγο μετά να κάνουμε δύο τα τέρματά μας. Δυστυχώς όμως δύο απανωτά τέρματα που δεχθήκαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου έφεραν τα πάνω – κάτω με αποτέλεσμα να πάμε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλοι 2-2 με τον αντίπαλο να έχει και το πλεονέκτημα της καλύτερης ψυχολογίας. Έτσι ο Θεσπρωτός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως γρήγορα καταφέραμε να ανακάμψουμε και να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το τρίτο τέρμα που πετύχαμε ήταν καθοριστικό, αφού ξεκλείδωσε την άμυνα του αντιπάλου μας και στην δική μας ομάδα έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να πετύχουμε και ένα τέταρτο τέρμα κάτι που έγινε.

Το πρωτάθλημα της Football League θα παιχθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική κάτι που έδειξαν και τα σημερινά αποτελέσματα. Ομάδα που παλεύει για την παραμονή της κέρδισε τον πρωτοπόρο.

ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ: «Η ΒΕΡΟΙΑ διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

«Στα τελευταία έξι παιχνίδια που δώσαμε συγκεντρώσαμε 13 βαθμούς κάτι που το θεωρώ κατόρθωμα, αφού πρόκειται για μια ομάδα που φτιάχτηκε από το τίποτα και με πολύ μεγάλη υπομονή. Είχαμε ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ, από νωρίς και μάλιστα με διαφορά δύο τερμάτων. Και όμως μας δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα παιχνίδι που είχε δύναμη, όχι όμως και ποιότητα. Εμείς θεωρώ ότι είμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Από την ομάδα μου έλειπε η τελική πάσα. Φτάσαμε δώδεκα φορές με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, δίχως να δημιουργήσουμε την κλασική ευκαιρία. Σε άλλα παιχνίδια με λιγότερες φάσεις πετύχαμε περισσότερα τέρματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε με ηρεμία το έργο μας μέχρι το τέλος, αφού προηγουμένως αναλύσουμε τα αίτια αυτής της ήττας. Σαν ομάδα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά την ΒΕΡΟΙΑ διαθέτει μια ποιοτική ομάδα με πολύ καλούς και ποιοτικούς για την κατηγορία ποδοσφαιριστές».


Ρότσα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής