breaking news Νέο

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 6η FRESKON

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 6η FRESKON

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην 6η FRESKON, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2020, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ- HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 6η FRESKON είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η FRESKON διοργανώνεται για έκτη συνεχή φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και την Νοτιοανατολικής Μεσογείου και λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και τις διεθνείς αγορές, τους μεγάλους ξένους λιανεμπόρους και τα υπερεθνικά δίκτυα διανομής. Συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου και αναμένεται να την επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς & εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics. Το 2019 συμμετείχαν στη FRESKON  200 εκθέτες από 17 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν 4.500 εμπορικοί επισκέπτες από 35 χώρες και περισσότεροι από 150 Hosted Buyers. Η 6η Freskon πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων όπως:

    • το Διεθνές Συνέδριο Μήλου

    • Εξειδικευμένες παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις

    • FreshCon market (ένα διήμερο b2b συναντήσεων με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τον παρεχόμενο εξοπλισμό ανά stand 12 τ.μ. μπορείτε να βρείτε στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που παράγουν τα σχετικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand 12 τ.μ. ανά επιχείρηση) να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044 το αργότερο έως την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

• τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

• τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης FRESKON είναι: Πέμπτη- Παρασκευή 10.00-19:00 και Σάββατο 10:00-17:00. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313 330350 Γλυκερία Καραλή, 2313 330395 Γεώργιος  Γκανάτσιος και 2313 330428 Γεώργιος Φανέλης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής