breaking news Νέο

Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία

  • Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία
  • Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία
  • Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία
  • Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία

Με την ταυτόχρονη συμμετοχή της σε τρεις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στη Γερμανία και στα Βαλκάνια, η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αναδεικνύεται σε αγαπημένο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας για τον οδικό τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ένωσαν τις δυνάμεις τους στη διεθνή τουριστική έκθεση “F.RE.E.” (Fair for Leisure and Travel) στο Μόναχο (19-23 Φεβρουαρίου 2020), όπου παρουσίασαν από κοινού το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Αξιοσημείωτη είναι η διαρκής αύξηση της προσέλευσης των Γερμανών επισκεπτών στη Χαλκιδική, που αποτελεί γι’ αυτούς αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό διακοπών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι Γερμανοί και, ιδίως, οι Βαυαροί επισκέπτες τρέφουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία λόγω του ότι είναι σχετικά κοντινός προορισμός για εκείνους που προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητό ή με τροχόσπιτο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες από τη βαυαρική αγορά επισκέπτονται την Κεντρική Μακεδονία και για δεύτερη ή και τρίτη φορά, προτιμώντας μάλιστα τους μήνες εκτός υψηλής περιόδου, δηλαδή το Μάιο και το Σεπτέμβριο. Πρόκειται δε για επισκέπτες, οι οποίοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το πολυσυλλεκτικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των διεθνών εκθέσεων τουρισμού “Romanian International Tourism Fair ROMEXPO” (TTR) και “International Fair of Tourism” (IFT), που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι και το Βελιγράδι (20-23 Φεβρουαρίου 2020).

Σε ό,τι αφορά τους Ρουμάνους επισκέπτες, αυτοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, διότι είναι προορισμοί που μπορούν να τους προσεγγίσουν οδικώς, αφού το 70% των επισκεπτών της ρουμανικής αγοράς επιλέγει να μετακινηθεί οικογενειακώς με αυτοκίνητο για τουρισμό τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 1.107.000 Ρουμάνοι επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Romanian International Tourism Fair ROMEXPO” (TTR) παρουσιάστηκαν χορευτικός εκδηλώσεις με έντονα ελληνικό παραδοσιακό χρώμα από το Μικρασιατικό και Ποντιακό Σύλλογο Ασπροβάλτας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  φιλοξενήθηκε η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας.

Η σπουδαία πολιτισμική παρακαταθήκη της Κεντρικής Μακεδονίας σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία είναι ο βασικός λόγος της διαρκώς αυξανόμενης επισκεψιμότητας των Σέρβων τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα από το Νις έως τα βουλγαρικά σύνορα διευκολύνει τους Σέρβους επισκέπτες, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον οδικό τουρισμό. Όπως καταγράφηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “International Fair Tourism” στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, εκτός από τα μνημεία, οι Σέρβοι επισκέπτες επιλέγουν τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, που αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς της σερβικής αγοράς.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ιδανικό οδικό τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της Βαυαρίας και των Βαλκανίων.  Η προσέλκυση της βαυαρικής αγοράς μας βοηθά να επιτύχουμε τους στόχους μας, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η τουριστική ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας. Ταυτόχρονα επιμένουμε στη βαλκανική αγορά, που στηρίζει κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί τη βασική αγορά για τα μικρομεσαία τουριστικά καταλύματα», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.


Συμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ROMEXPO στη Ρουμανία
Συμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή τουριστική έκθεση FREE στο Μόναχο
Συμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής