breaking news Νέο

Ποια ζητήματα τέθηκαν προημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας

Ποια ζητήματα τέθηκαν προημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας

Πέρα από το μοναδικό θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και στο οποίο δόθηκε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση (όπου και έγινε αναφορά στο χθεσινό μας φύλλο) στη συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας, την Τρίτη το απόγευμα, προημερησίας διάταξης τέθηκαν και κάποια ζητήματα από τους παρόντες συμβούλους του οργάνου.

• Ο κ. Νίκος Πατσιαβούρας (από την παράταξη "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη") ζήτησε να τοποθετηθούν στους κάδους απορριμμάτων σε Μητροπόλεως - Ελιάς - Βενιζέλου κατασκευές για την απόρριψη τσιγάρων, επαναφέροντας στην ουσία κάτι το οποίο είχε γίνει παλαιότερα στο Δήμο Βέροιας. Ο ίδιος ακόμα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργείται στη Μητροπόλεως με το πάρκινγκ στην άνοδο αυτής από τη δεξιά πλευρά, εφιστώντας η τροχαία να κάνει περισσότερους ελέγχους πάνω σ' αυτό.

• Η κ. Αθηνά Τζούρτζια (από την παράταξη "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη"), με αφορμή την επίσκεψή της σε δομές της πόλης ("Πρωτοβουλια για το Παιδί", "Ερασμος" κλπ), έθεσε ως αναγκαιότητα να επισκέπτονται τα παιδιά τις δομές αυτές, ώστε - όπως είπε - να γνωρίσουν το έργο που επιτελείται εκεί και να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο με το ζήτημα αυτό.

• Η κ. Μιρέλα Ορταντζόγλου (από την παράταξη "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη") πρόβαλλε το ερώτημα για το τι γίνεται με τη μετακίνηση Ρομά και την εγκατάστασή τους σε σπίτια εντός του ιστού της πόλης. «Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει, για το λόγο ότι έχει να κάνει με πιλοτικό πρόγραμμα, τα κριτήρια του οποίου θα γίνουν γνωστά μέσα στο απώτερο χρονικό διάστημα», απάντησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέροιας Γιώργος Τσιλογιάννης. Η Μιρέλα Ορταντζόγλου ρώτησε επίσης για το αν τοποθετήθηκαν φανάρια στην περιοχή των Εβραϊκών μνημάτων και στην Πιερίων, εξαιτίας του ότι παρατηρείται πρόβλημα στην κυκλοφορία, με το Γιώργο Τσιλογιάννη να επισημαίνει πως «ο Δήμος έχει προβεί σε ενέργειες για τη δημιουργία κυκλικών κόμβων στα επίμαχα σημεία».

• Ο κ. Πετρομελίδης (από την παράταξη "Δράση με Γνώση") έκανε λόγο για πρόβλημα που δημιουργείται στην Πιερίων και την τοποθέτηση "στοπ" στη διασταύρωση, όπως και για έλλειψη φωτισμού στην περιοχή αυτή. Ο ίδιος, δε, επανήλθε στο θέμα της "απόσχισης" των συνοικισμών Μέσσης, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου (που είχε θέσει ο Γιώργος Μιχαηλίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας), με τον πρόεδρο του οργάνου, Γιώργο Τσιλογιάννη, να ξεκαθαρίζει ότι «οι παραπάνω συνοικισμοί εξυπηρετούνται εξίσου από την Κοινότητα Βέροιας».

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το συμβούλιο της Κοινότητας Βέροιας έδωσε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση στο μοναδικό τακτικό θέμα που υπήρχε στην προχθεσινή συνεδρίαση, το οποίο αναφερόταν στην εκποίηση τμήματος εμβαδού 347,21τ.μ. από το δρόμο που εμπίπτει εντός του υπ' αριθμ. 2221 αγροτεμαχίου του αγροκτήματος Βέροιας, όπως το τμήμα αυτό αποτυπώνεται με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Α στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε ο Γιώργος Λελεκάκης, πολιτικός μηχανικός, το οποίο και κατέχεται από τον όμορο ιδιοκτήτη (κ. Ζαχαρία Δαμιανάκη).

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής