breaking news Νέο

Μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα η «φυγή» της Κικής Δημουλά

Μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα η «φυγή» της Κικής Δημουλά

Μία ακόμη μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα αναμφίβολα συνιστά η «φυγή» της Κικής Δημουλά, σπουδαίας ποιήτριας και ακαδημαϊκού, που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 89 ετών. Η θεματολογία του ποιητικού έργου της επικεντρώνεται στην απώλεια, στη συναισθηματική ματαίωση, στην απουσία του αγαπημένου προσώπου, στην καθημερινή γυναίκα.

Όσο για τα ποιήματά της μετά το θάνατό της, η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της : «Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνουν τα ποιήματά μου, όταν πεθάνω. Δεν με ενδιαφέρει τι θα συμβεί, όταν δεν θα ζω. Ο θάνατος είναι απόλυτος. Άμα τελειώνουμε, να τελειώνουμε. Τελεία και παύλα. Όχι αποσιωπητικά».

Ποιήματα της Κικής Δημουλά έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες, μεταξύ αυτών στην Αγγλική, στη Γαλλική, στην Ισπανική, στην Ιταλική και τη Σουηδική.

Στις 16 Ιανουαρίου, μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, είχε αποστείλει επιστολή προς την Επιτροπή Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας, με την οποία πρότεινε την Κική Δημουλά ως υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων, για να τιμηθούν η μνήμη και το έργο της αποθανούσας ποιήτριας. Και κοντά σ' αυτές καλό θα είναι να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση για την Κική Δημουλά και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής