breaking news Νέο

Κεγκέρογλου: «Να έχουμε μία παράταξη ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων και να σπάσουμε το δίπολο του διχασμού»

Κεγκέρογλου: «Να έχουμε μία παράταξη ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων και να σπάσουμε το δίπολο του διχασμού»

Ο τρίτος στη σειρά – μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Καμίνη – που επισκέφτηκε την πόλη της Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, ως εκπρόσωπος της υποψηφίας για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Φώφης Γεννηματά. Λίγο μετά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Βέροιας και τους συνεργάτες του, ο κ. Κεγκέρογλου προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως : «Είμαι εδώ ως συντονιστής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, υποψήφιας για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Θα μιλήσω περισσότερο ως εκπρόσωπος για την ανασύνταξη της παράταξης και λιγότερο ως εκπρόσωπος της υποψηφίας».

«Μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα είχε την ατυχία να πάρει τη διακυβέρνηση η ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος, ο οποίος εκτροχίασε την οικονομία και παρέδωσε το 2009, λιποτακτώντας, μία χώρα εκτός ορίων», επεσήμανε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε : «Η κρίση έχει συγκεκριμένα αίτια και υπευθύνους. Έχουμε όλοι ευθύνες, αλλά διαφορετικές ως προς το βάρος και την ποιότητα. Το 2009, που έσκασε η κρίση, η εθνική συνεννόηση που χρειαζόταν, δεν επετεύχθη, με κάποιους στις πλατείες να εμποδίζουν την προσπάθεια. Μετά τα Ζάππεια, είχαμε τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, που εξαπάτησαν το λαό, με αποτέλεσμα να χάσουμε 3 χρόνια προσπάθειας και να έχουμε το ένα αδιέξοδο μετά το άλλο».

 

Χωρίς πυξίδα

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα πορεύεται χωρίς πυξίδα και στρατηγική, με τακτικισμούς, χάνοντας έδαφος, επιβαρύνοντας τον πολίτη. Υπερφορολόγηση και περικοπή αναγκαίων κοινωνικών δαπανών δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους».

 

Αλλαγή πολιτικής

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής, πρέπει να ηττηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και να μην επιτρέψουμε συντηρητικές δεξιές πολιτικές τακτικές, που δε δίνουν λύση. Λύση θα δώσει μία ισχυρή πολιτική παράταξη, με την αντίληψη ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να στηριχθεί και να παράξει νέο πλούτο και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος».

 

Πρόκληση η μεγάλη συμμετοχή

Ο κ. Κεγκέρογλου έκρινε πως είναι «στοίχημα για εμάς η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που θα αποτελέσει την ασφαλιστική δικλείδα για την ενότητα της παράταξης. Αποτελεί την εγγύηση ότι θα εκλεγεί ο καλύτερος και ότι δεν μπορούν να περπατήσουν παρεμβάσεις, που γίνονται από κύκλους, είτε της δεξιάς, είτε κυβερνητικούς». Και ολοκλήρωσε την εισαγωγική του ομιλία, λέγοντας : «Μπροστά μας έχουμε μία πρόκληση, τη μεγάλη συμμετοχή, γι' αυτό έχουμε καλέσει όλους τους πολίτες, που νιώθουν ότι ανήκουν στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο, που μέχρι τώρα υλοποιήθηκε με επιτυχία. Έτσι να έχουμε μία παράταξη ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων και να σπάσουμε το δίπολο του διχασμού. Κάτι παραπάνω από εφικτό σήμερα, καθώς έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις».

 

Πολιτική ομιλία

Αμέσως μετά ακολούθησε πολιτική ομιλία του κ. Κεγκέρογλου στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), ενώπιον φίλων και στελεχών της παράταξης, στην οποία και άσκησε κριτική στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την για δημιουργία ψεύτικων ελπίδων και για υπερφορολόγηση, ενώ έδειξε τον Κώστα Καραμανλή ως τον πρωθυπουργό που δημιούργησε την κρίση στη χώρα. Συγχρόνως ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε πως μόνο μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη δύναται να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

του Παύλου Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής