breaking news Νέο

Φρ.Καρασαρλίδου : «Το ασφαλιστικό σας νομοσχέδιο πλήττει στοχευμένα χαμηλοσυνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων και αγρότες»

Φρ.Καρασαρλίδου : «Το ασφαλιστικό σας νομοσχέδιο πλήττει στοχευμένα χαμηλοσυνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων και αγρότες»

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση, καταργεί ρητά την μόνιμη 13η σύνταξη, διαψεύδοντας απόλυτα  τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη και ουσιαστικά αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές», τόνισε μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή.

Η τοποθέτηση της κας Καρασαρλίδου εστιάστηκε στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της Ν.Δ. με περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού το 2020, είναι μικρότερη κατά 200 εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2019, καθώς και στις αυξήσεις εισφορών κατά 20%, για την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με παράλληλη μεροληπτική μείωση των εισφορών υπέρ των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων, όπως και με την ελεύθερη επιλογή κλάσης, ανεξάρτητα από το εισόδημα.

Επεσήμανε δε, ότι με το νέο ασφαλιστικό, 360.000 συνταξιούχοι αγρότες  χάνουν ολόκληρη την 13η σύνταξη και οι υπόλοιποι 240.000, από τις 600.000 την χάνουν κατά 70%.

Συγκριτικά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βασικός της στόχος ήταν η ενίσχυση της εργασίας, η μείωση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων με αύξηση μισθών, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, που ενίσχυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, η Ν.Δ. ενισχύει μια εξαιρετικά μικρή μερίδα συνταξιούχων και τακτοποιεί ημέτερους, με υψηλούς μισθούς, ακόμη και διπλούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής