breaking news Νέο

Πήρε αυτό που ήθελε όσο τίποτε άλλο!

Πήρε αυτό που ήθελε όσο τίποτε άλλο!

Την απόλυτη ανάγκη να πάρει το ροζ φύλλο έκανε πράξη ο Φίλιππος κόντρα στο Αγρίνιο, του οποίου επιβλήθηκε με 72-58, στο ματς που δόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο “Δημήτριος Βικέλας” και εντασσόταν στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 κατηγορίας Ανδρών,

Με άμυνα που “έσπαγε κόκαλα” οι “ερυθρόλευκοι” του Δημήτρη Γκίμα έκαναν το καθήκον τους, υπέταξαν το Αγρίνιο, έφτασαν τις επτά νίκες και θα τα παίξουν όλα για όλα στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία χωρίς να χρειασθούν τα play - out.

Πρόσωπο του αγώνα ο 39χρονος Ευθύμης Κοθράς που πέτυχε Trible - Double με 10 πόντους, ισάριθμους πόντους και 13 ασιστ, αλλά το MVP πρέπει να παει στον Φαίδονα Παραπούρα ο οποίος σημείωσε 20 πόντους και κατέβασε 9 ρημπάουντ, δίνοντας σπουδαίες λύσεις στους Βεροιώτες.

 

Καρέ - καρέ ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-7 στο 3’ για πρώτη και τελευταία φορά στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας πήραν τον έλεγχο του ματς και ξέφυγαν με 15-9 στο 8’. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +7, 21-14 και να δείχνουν πως θέλουν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Με γρήγορα σερί 8-0 ξεκινησαν τη δεύτερη περίοδο οι Βεροιώτες, φτάνοντας στο 29-14 στο 12’, με τους παίκτες του Αγρινίου να δείχνουν να τα έχουν χαμενα. Χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας 37-22 στο 17’ και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +12 (39-27). Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με το Φίλιππο να συνεχίζει να είναι αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση και να κρατάει με ευκολία το ευρυ του προβάδισμα, 51-39 στο 26’. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη μέγιστη διαφορά (60-42).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να επιστρέψουν και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το επιθετικό μπλακ αουτ των παικτών του Δημήτρη Γκίμα μειώνοντας σε 64-54 στο 36’. Στα τελευταία λεπτά ωστόσο οι Βεροιώτες δεν έδωσαν περαιτέρω δικαιώματα και εφτασαν δίκαια στο τελικό 72-58, παίρνοντας δυο σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην Α2. Πρώτος σκορερ για τους νικητές ο εξαιρετικός Παραπούρας (φωτό πάνω) με 20 πόντους, ενω από το Αγρίνιο διασώθηκε ο Σταματογιάννης με 12, ο μόνος που κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Δεκάλεπτα: 21-14, 39-27, 60-42, 72-58

Διαιτητές: Σταματόπουλος- Ζαχαρής -Παζώλης (Καλότσης)

Φίλιππος Β. (Γκίμας): Τσούκας 5 (1), Φυλάκης, Βάλλιος, Τσιακλαγκάνος 2, Ελευθεριάδης 14, Κοθράς 10 (1), Παραπούρας 20 (5), Νικάι 2, Φιλιππόπουλος 4, Ντρεκάλοβιτς 15 (1).

Αγρίνιο (Διαμαντάκος): Καμάρας 3, Μπερέρης 8 (1), Χατζηνικόλας 2, Φραντσέσκι 6, Γκρέκας 6, Γιαννακίδης 8 (2), Κασιούμης 6, Σταματογιάννης 12, Ψαράς 7.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής