breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην κορυφή

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην κορυφή

Με τις τέσσερις από τις πέντε ομάδες, που από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος διεκδικούσαν την τετράδα των πλεϊ οφ, να κερδίζουν και την πέμπτη, τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος να «σκοντάφτει» στο γήπεχο της Χαρίεσσας, χάνοντας καθαρά με 2-0 από την τοπική ομάδα, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το θέμα των πλεϊ οφ και το ποιές ομάδες, εφόσον βέβαια διεξαχθεί, θα συμμετάσχουν σ' αυτό.

Η τετράδα λοιπόν των πλεϊ οφ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελείται από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που το περασμένο Σάββατο μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο ίσως αναμένονταν, όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει με 2-0 τον σκληροτράχηλο ΠΑΟ Κουλούρας και να διατηρήσει την διαφορά των πέντε βαθμών από την δεύτερη Νάουσα, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου απέναντι στον συντοπίτη της Ολυμπιακό τον οποίο κέρδισε με 6-0.

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με το εντυπωσιακό 0-5 επί του ΓΑΣ Κοπανού εκτός έδρας και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας μετά το πατατράκ από το Μακροχώρι που του εξασφαλίζει μια θέση στην τετράδα, όπως βέβαια και το Ροδοχώρι που διασκεδασε το 5-1 με το οποίο έχασε μεσοβδόμαδα στο γήπεδο του Πλατέος από την τοπική ομάδα, κερδίζοντας εκτός έδρας το Μακροχώρι με 0-2.

Η τετράδα λοιπόν των πλεϊ οφ, όπως όλα δείχνουν έχει ξεχωρίσει και αυτό που απομένει πλέον να μάθουμε είναι αν τελικά πραγματοποιηθούν και αν ναι με πόσες ομάδες και αυτό, όπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στις οποίες περιλαμβάνονται πολλά κρίσιμα από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδια.

Μάλλον ξεκαθάρισε και η κατάσταση στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, με την ΑΕ Ποντίων και τον Ολυμπιακό Νάουσας να έχουν καπαρώσει εδώ και αρκετό καιρό τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν απευθείας στον υποβιβασμό, ενώ την τετράδα των πλεϊ άουτ, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία παραμονής στην κατηγορία φαίνεται ότι θα την συγκροτήσουν η Θύελλα Σταυρού που έχασε στο γήπεδο του Νεοκάστρου από τον Φίλιππο Μελίκης με 3-1 και σε συνδυασμό με την νίκη της ΑΕ Χαρίεσσας επί του Αγρ. Αστέρα Πλατέος έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Άρης Παλαιοχωρίου που με τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕ Ποντίων «έπιασε» μεν στην 11η θέση το Παλαιοχώρι, όμως παραμένει μακριά από την απευθείας σωτηρία και ο ΠΑΟ Κουλούρας με τον Αστέρα Τριποτάμου που μάλλον θα περιοριστούν στις δύο τελευταίες θέσεις της τετράδας των πλεϊ άουτ. Να δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑ – ΠΑΟΚ 0-2

Αναμενόμενη νίκη έστω και περισσότερο δύσκολη από όσο υπολόγιζε του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην Κουλούρα επί της νεανικής τοπικής ομάδας με 0-2, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η διαφορά των πέντε βαθμών από την δεύτερη Νάουσα.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ναι μεν είχαν την υπεροχή δίχως όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία για γκολ και το 0-0 ήρθε σαν φυσιολογική συνέπεια της μορφής που είχε το παιχνίδι.

Στην επανάληψη και στο 53' ο Γιώργος Κίτσας αξιοποιώντας μια παράλληλη σέντρα έκανε το 0-1 και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ.Τρυψιάνης (Τατρογώνης – Τσαλκάνης) από την ΕΠΣ Πέλλας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν. - ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 0-6:

Με τέσσερα τέρματα του Λούρη και από ένα του Παζαρτζίδη και του Γιαμαλίδη ο ΦΑΣ Νάουσας κέρδισε με 0-6 στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου τον συντοπίτη του Ολυμπιακό και συνέχισε την νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα.

Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Παζαρτζίδης, για να ακολουθήσουν τέσσερα τέρματα του Λούρη (37', 44', 50' και 62') και ένα του Γιαμαλίδη στο 80' και να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 0-6.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Χριστοδούλου Αικ. - Μπογιατζόγλου).

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-5:

Σε περίπατο μετέτρεψε το γειτονικό ντέρμπι με τον ΓΑΣ Κοπανού ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας κερδίζοντας τον αντίπαλό του με 0-5. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο στο 30' με ξαφνικό μακρινό σουτ του Αργυρόπουλου και στο 38' με τον ίδιο τρόπο ο Καραγιάννης έκανε το 0-2.

Στην επανάληψη η ομάδα της Αγίας Μαρίνας πέτυχε άλλα τρία τέρματα με τους Μουστάκα (72'), Καραγιάννη (80') και Φωτόπουλο (82') διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 0-5.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος – Παρασίου).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΡΟΔΟΧΩΡΙ 0-2:

Σκιά του καλού της εαυτού η ομάδα του Μακροχωρίου μια εβδομάδα μετά την μεγάλη της νίκη επί της Αγίας Μαρίνας έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 0-2.

Το Ροδοχώρι εκμεταλλεύτηκε στο 42' προσωπικό λάθος αντιπάλου ποδοσφαιριστή, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια (Κουλούρα κ.α.) που χάνει το Μακροχώρι και άνοιξε το σκορ με τον Καψάλη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και ένα δεύτερο τέρμα στο 87' με τον Κόσια και δίχως να χρειαστεί να ιδρώσουν ιδιαίτερα πήραν μια καθαρή νίκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Χαλατζιούκας – Τσιουγγαρής).

ΧΑΡΙΕΣΣΑ – ΠΛΑΤΥ 2-0:

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η ΑΕ Χαρίεσσας νίκησε στο γήπεδό της τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος με 2-0 και απομακρύνθηκε από την τετράδα των πλεϊ άουτ.

Η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ στο 12' με αυτογκόλ του Καραντουλαμά και στην επανάληψη κλείδωσε τη νίκη της με ένα δεύτερο τέρμα του Αναδού.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Γιάντσης – Γαβράς).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. - ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ 2-2:

Ισόπαλο (2-2) έληξε το παιχνίδι του Αχιλλέα Νάουσας με τον Αστέρα Τριποτάμου, με την γηπεδούχο ομάδα να διατηρεί έτσι το εντός έδρας αήττητο, την δε φιλοξενούμενη να προσθέτει έναν πολύτιμο βαθμό στο ενεργητικό της.

Ο Αστέρας Τριποτάμου προηγήθηκε στο 18' με τον Πρασσά με τον γηπεδούχο Αχιλλέα να ισοφαρίζει στο αμέσως επόμενο λεπτό με γκολ του Μισιρλή.

Στη συνέχεια ο Αχιλλέας πίεσε και είχε δοκάρι με τον Τουμαρά. Όμως στο σκορ προηγήθηκε και πάλι ο Αστέρας με τον Πρασσά στο 80', με τον Τασιώνα να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στο 88'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Μπέκας – Ζαχαριάδης).

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 2-0:

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Άρης Παλαιοχωρίου κερδίζοντας την αξιόμαχη Α.Ε. Ποντίων με 2-0.

Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 17' εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕ Ποντίων και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια η ΑΕ Ποντίων ισορρόπησε και κατά διαστήματα πίεσε τον αντίπαλό της, όμως αυτή που σκόραρε και πάλι ήταν η γηπεδούχος, σε μια κόντρα επίθεση με τον Παπαδόπουλο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Χαραλαμπίδης – Γκόγκος).

ΜΕΛΙΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ 3-1:

Σπουδαία νίκη στην έδρα του, το γήπεδο του Νεοκάστρου πήρε ο Φίλιππος Μελίκης κερδίζοντας σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι την Θύελλα Σταυρού με 3-1.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Πασχαλίδη στο 2' με τον Φίλιππο να ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαζόπουλου.

Την νίκη στην γηπεδούχο ομάδα έδωσαν με δύο τέρματα, που πέτυχαν ο Λαζαρόπουλος στο 79' και ο Ανδρίτσος στο 90'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Κιρμανίδης – Αργυρίου).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής