breaking news Νέο

Η ΚΥΑ για τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και οι «παλικαράδες» της Νάουσας

Η ΚΥΑ για τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και οι «παλικαράδες» της Νάουσας

Ματαίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και εκδηλώσεων Καθαράς Δευτέρας.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΥΓΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                             αποφασίζουμε:

Τη ματαίωση των καρναβαλικών και εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων, καθώς και των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας από 27 Φεβρουαρίου 2020 έως και 2 Μαρτίου 2020 σε όλη τη Χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020
Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (OTA Α΄ και Β΄ Βαθμού) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεομοιοτυπία), όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της από 25-2-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού»
(Α΄ 42).

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2020
Οι Υπουργοί
 Προστασίας του Πολίτη                           Υγείας
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ           ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
Πολιτισμού και Αθλητισμού                                    Εσωτερικών
ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Αυτή την Κοινή Υπουργική  Απόφαση, τη δεύτερη κατά σειρά, την οποία συνυπογράφει και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και στην οποία γίνεται ρητά λόγος, για "ματαίωση των καρναβαλικών και των εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων" έλαβε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, ο δήμος Νάουσας, αλλά και οι σύλλογοι που ασχολούνται με το δρώμενο της Νάουσας.
Φρονίμως ποιούντες άπαντες ματαίωσαν τις επίσημες εκδηλώσεις την Κυριακή της  Τυρινής και τα μπουλούκια βγήκαν στους δρόμους της Νάουσας, συνεχίζοντας την παράδοση του εθίμου «Μπούλες», με την ατομική ευθύνη των συμμετεχόντων. Για αυτό το λόγο άλλωστε έκλεισε και το «σπίτι» του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», όπως έκλεισε και το δημαρχείο της Νάουσας. Προφανώς στο εύθυμο πνεύμα των ημερών, ακούσαμε «παλικαράδες» να λένε ότι αν ήταν αυτοί δήμαρχοι (όπως λέμε κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα) θα είχαν ανοικτό το δημαρχείο και θα έδιναν την άδεια στα μπουλούκια και ας τους...έβαζαν φυλακή! Λεκτικές πομφόλυγες, από τις οποίες πάσχει η χώρα μας, δεκαετίες ολάκερες. Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, υπακούοντας στην ΚΥΑ, η οποία αποτελεί απότοκο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία για τους νομικούς που γνωρίζουν, δεν μπορεί να ακυρωθεί δικαστικά! Το παρασκήνιο των τηλεφωνημάτων επίσημων κρατικών λειτουργών της δικαιοσύνης στον κ. Καρανικόλα ήταν έντονο. Ειδικά μετά τα όσα μεταφέρθηκαν από μεγάλα media περί...ανυπακοής στην απόφαση, με την αιτιολογία ότι οι απόκριες της Νάουσας δεν είναι καρναβαλικές (η δεύτερη ΚΥΑ που έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας αναφέρεται και σε εν γένει αποκριάτικες εκδηλώσεις). Τα υπόλοιπα λοιπόν είναι τα γνωστά «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που κατά καιρούς ακούμε από όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι  οι δήμαρχοι, οι περιφερερειάρχες και οι άλλοι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής