breaking news Νέο

H άποψη του πάγκου

  • H άποψη του πάγκου
  • H άποψη του πάγκου

Σύντομο, όπως αποδείχθηκε, ήταν το διάστημα κατά το οποίο η ΒΕΡΟΙΑ άφησε πίσω της τους ψιθύρους, την γκρίνια και την αμφισβήτηση, για να ζήσει σε ένα περιβάλλον, αν όχι ειδυλλιακό, τουλάχιστον που της έδινε ελπίδες, για την επίτευξη του στόχου της.

Από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα επέστρεψε και πάλι στην αμφισβήτηση και αυτό είναι ακόμη χειρότερο και από την απώλεια του στόχου.

Βέβαια χρόνος, όπως γράψαμε και στην περιγραφή του αγώνα με την Ιεράπετρα υπάρχει και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Το ζητούμενο λοιπόν σε μια ομάδα σαν την ΒΕΡΟΙΑ είναι να κάνει σταθερά βήματα μπροστά, έστω και μικρά. Το να επιχειρεί ένα βήμα μπροστά και στη συνέχεια δύο πίσω, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Από τη στιγμή που υπάρχει διοικητική και οικονομική ηρεμία σε μια ομάδα, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν όταν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος: ή δεν έγινε σωστή επιλογή παικτών στις δύο μεταγραφικές περιόδους που μεσολάβησαν μεταξύ της περσινής και της φετινής σεζόν ή δεν γίνεται σωστή αξιοποίησή τους. Ποιοί ευθύνονται, είναι ζήτημα της διοίκησης να το βρει και είμαστε βέβαιοι ότι όταν έρθει ο καιρός θα το κάνει.

Εμάς αυτό που μας ενοχλεί και δεν αναφερόμαστε στον σημερινό προπονητή αλλά η παρατήρηση είναι γενική, είναι όταν ακούμε τους προπονητές στις δηλώσεις τους να υποστηρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας αποτυχίας. Μια ευθύνη δίχως κόστος όμως δεν έχει καμία απολύτως αξία.

Όσον αφορά τις δηλώσεις των δύο προπονητών ο Κώστας Γεωργιάδης αφού ανέλυσε διεξοδικά την μορφή του αγώνα και την εξέλιξή του άφησε να εννοηθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν αντιληφθεί ότι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά είναι μια μάχη και ο κάθε ένας που συμμετέχει σ' αυτήν και φυσικά και οι ίδιοι οι παίκτες εκτός από την ποιότητα, θα πρέπει να καταθέτουν και την ψυχή τους. Και στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι η ευθύνη βαραίνει το προπονητικό τιμ και κυρίως τον ίδιο που είναι επικεφαλής του, επειδή προφανώς δεν κατάφερε να τους πείσει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Εμείς θα λέγαμε αλοίμονο στην ομάδα που βάζει υψηλούς στόχους και οι ποδοσφαιριστές της χρειάζονται την παρότρυνση του προπονητή τους για να καταλάβουν ότι κάθε αγώνας είναι μια μάχη και ότι εκτός των άλλων χρειάζεται και η κατάθεση της ψυχής τους για να τον κερδίσουν.

Από την δική του πλευρά ο προπονητής της ομάδας της Ιεράπετρας Τίμος Καβακάς αφού υπενθύμισε ότι πέρασε από την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο κα σαν προπονητής και συνεπώς ένα κομμάτι της καριέρας του αφορά αυτήν, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι χαρακτηρίζοντας δίκαιη την νίκη της Ιεράπετρας, ενώ παράλληλα ομολόγησε ότι ένα μεγάλο μέρος της καλής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα του οφείλεται στην έλλειψη πίεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουδέποτε σκέφθηκαν την άνοδο και θα θεωρηθεί επιτυχία και η παραμονή στην κατηγορία και στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε, ότι η ΒΕΡΟΙΑ είχε χριστεί φαβορί για την άνοδο από τον Αύγουστο ακόμη κουβαλώντας όλο αυτό το διάστημα τις συνέπειες της πίεσης που προσφέρει ο χαρακτηρισμός του φαβορί.

Να δούμε όμως αναλυτικά τις δηλώσεις των προπονητών των δύο ομάδων:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Θα παλαίψουμε μέχρι το τέλος».

«Προερχόμασταν από μια εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον Θεσπρωτό που μας είχε οδηγήσει στο προσκήνιο για την άνοδο και πάλι. Συνεπώς είχαμε σαν ομάδα καλή ψυχολογία, ενώ παράλληλα είχαμε αποκτήσει και την απαραίτητη ηρεμία.

Γνωρίζαμε βέβαια ότι θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που ακόμη κι αν δεν το διατυμπάνιζε είχε τον ίδιο στόχο με εμάς και αυτό πρόσθεται μεγαλύτερους κινδύνους στην προσπάθεια μας να πάρουμε τη νίκη.

Είχαμε την τύχη να προηγηθούμε γρήγορα στο σκορ, αξιοποιώντας μια στημένη φάση την οποία όμως δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Στην συνέχεια όμως για 15-20 λεπτά χάσαμε την συγκέντρωση μας και μαζί με αυτήν και την κατοχή της μπάλας. Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ξαναπήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα που αν το πετυχαίναμε θα μας έδινε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όμως δεν τα καταφέραμε.

Γνωρίζαμε και το είχαμε συζητήσει, ότι η Ιεράπετρα είναι πολύ καλή στις στημένες φάσεις και ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να τις δώσουμε φάουλ σε σημείο που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει. Από δύο τέτοιες φάσεις λοιπόν σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα της σημερινής αντιπάλου μας.

Σε τέτοιες στιγμές η ευθύνη βαραίνει το τεχνικό τιμ και κυρίως εμένα που είμαι επικεφαλής του επειδή ίσως δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες μου ότι ο κάθε αγώνας ξεχωριστά είναι μια μάχη και για να τον κερδίσεις εκτός από ποιότητα θα πρέπει να δώσεις και την ψυχή σου. Και εμείς δεν το κάναμε.

Αυτό όμως που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε για τη συνέχεια. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται είτε από τη νίκη, είτε από την ήττα θα πρέπει να έχουν μια ισορροπία».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ υποστήριξε:

«Όταν έφυγα από την πρώην ομάδα μου για να έρθω στην ΒΕΡΟΙΑ είχαμε βάλει ένα πλάνο για ενάμιση χρόνο και ίσως και περισσότερο προκειμένου να αλλάξουμε την φιλοσοφία της ομάδας. Είχαμε πει ότι αν δεν το πετύχουμε φέτος θα το επιχειρήσουμε ξανά την επόμενη περίοδο. Σίγουρα αυτή τη στιγμή είμαι προβληματισμένος από το αποτέλεσμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο στόχος. Και εγώ δεν τα παρατάω τόσο εύκολα. Όσο η διοίκηση με εμπιστεύεται εγώ θα προσφέρω όσο μπορώ».

 

ΤΙΜΟΣ ΚΑΒΑΚΑΣ: «Είμαστε μια δεμένη οικογένεια».

«Πέρασα από την ΒΕΡΟΙΑ, την υπηρέτησα όσο μπορούσα πιο σωστά και δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρομε γι' αυτήν, αφού ένα μέρος της ιστορίας της είμαι και εγώ. Αυτά δίχως να θέλω να γίνομαι συναισθηματικός. Είμαι από τους λίγους νομίζω που παρότι επαγγελματίας προπονητής βγήκα και τοποθετήθηκα δημοσια όταν διαλύθηκε.

Η ανατροπή του αποτελέσματος από την ομάδα μου θεωρώ ότι ήταν δικαιότατη. Γνωρίζαμε ότι σαν ομάδα βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση και σχεδιάσαμε το παιχνίδι μας ολόκληρη την εβδομάδα που προηγήθηκε.

Πριν λίγο καιρό είμασταν μόλις τρεις βαθμούς από αυτούς που υποβιβάζονταν, δηλαδή κινδυνεύαμε και σήμερα είμαστε μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την άνοδό τους. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Έχουν καρδιά, ψυχή και θέληση, στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που κυνηγάει την διάκριση.

Θεωρώ ότι η σημερινή είναι η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας, γιατί μας φέρνει πολύ κοντά σε έναν στόχο που δεν είχαμε προσχεδιάσει και εμφανίστηκε στην διάρκεια και πλέον θα παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τον κατακτήσουμε.

Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια και αυτό δεν μπορεί να το χαλάσει κανείς. Αν δεν ματώσει δεν μπορεί να μας κερδίσει κανένας αντίπαλος.

Καλή συνέχεια στη ΒΕΡΟΙΑ».


Καβακας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής