breaking news Νέο

Πάνω από 119.899 αιτήσεις δασκάλων και καθηγητών για 5.250 θέσεις!

Πάνω από 119.899 αιτήσεις δασκάλων και καθηγητών για 5.250 θέσεις!

116.251 υποψήφιοι αναμένεται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα γινει φέτος για δασκάλους και καθηγητές για μια θέση εργασίας!

Ωστόσο, επειδή ορισμένοι υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν θέσεις διαφορετικών κλάδων - ειδικοτήτων, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται συνολικά σε 119.899.

Η, δε, προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ΤΕ και ΕΠΑΛ, ειδικοτήτων και μουσικών σχολείων λήγει σήμερα, οπότε και οι αιτήσεις αναμένεται να φθάσουν σ' ένα σαφώς πολύ μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μια από τις 5.250 θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι θα διοριστούν από το επόμενο σχολικό έτος. Για το 2020 προβλέπεται να γίνουν συνολικά 9.750 μόνιμοι διορισμοί (4.500 στην ειδική αγωγή και 5.250 στη γενική αγωγή).

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως 12 χρόνια τώρα - ελέω μνημονιακών υποχρεώσεων - υπήρχε εμπάργκο στις προσλήψεις και η μη αναπλήρωση όσων εκπαιδευτικών αποχωρούσαν τα προηγούμενα χρόνια από την υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης, έχει φέρει πολυ καιρό τώρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων "στο κόκκινο". Ολα αυτά τα χρόνια οι χιλιάδες τακτικές και έκτακτες ανάγκες (παραιτήσεις, αδειες εγκυμοσύνης και αναρρωτικές) καλύπτονταν από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το τρέχον, μάλιστα, σχολικό έτος έγιναν πάνω από 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που καταδεικνύει με τον πιο προδηλο τρόπο τις ανάγκες στην εκπαίδευση.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής