breaking news Νέο

Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Βέροιας και Α.Σ.Γ. Βέροιας με τον πρόεδρο της Ε.Κ.Ε.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Βέροιας και Α.Σ.Γ. Βέροιας με τον πρόεδρο της Ε.Κ.Ε.

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Αποστόλου συναντήθηκαν την Τετάρτη 4-03-2020 ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας κ. Ηλίας Τσιφλίδης και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Χαλκίδη Τάσο και τον αντιπροέδρο κ. Βράνα Γιάννη.

 

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα σχετικά με την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του συμπύρηνου ροδακίνου, της ποιότητας των παραγόμενων ροδακίνων και της τιμής απορρόφησης τους από τις βιομηχανίες.

 

Τονίστηκε από τον Αντιδήμαρχο και τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας η ανάγκη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας του συμπύρηνου ροδακίνου, λόγω της εκτεταμένης φύτευσης νέων δέντρων που δημιουργεί πρόβλημα υπερπροσφοράς και αδυναμίας απορρόφησης από τις βιομηχανίες.

 

Επίσης τονίστηκε ότι η καλλιεργητική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι αγρότες δεν γνωρίζουν την τιμή διάθεσης αλλά ούτε και την δυνατότητα διάθεσης του συνόλου της παραγωγής τους, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην παραγόμενη ποιότητα  των ροδακίνων.

Για τον λόγο αυτό επέμεναν στον πρόεδρο της ΕΚΕ, ακολουθώντας την πρακτική προηγούμενων ετών, να προχωρήσει σε εκτίμηση τιμής απορρόφησης, αλλά ο κος Αποστόλου ενημέρωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.

 

  Κλείνοντας τη συνάντηση ο Αγροτικός σύλλογος και ο Αντιδήμαρχος αναμένουν από τον πρόεδρο της ΕΚΕ να προχωρήσει σε εκτίμηση τιμής απορρόφησης το συντομότερο δυνατόν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής